Beste systeemcamera's met een TIPA-award 2021

In dit artikel bespreken wij de systeemcamera’s die in 2021 een TIPA-award hebben gekregen. Verder bekijken we ook wat een TIPA award is en hoe belangrijk ze zijn.

Verder heb ik ook een uitgebreid artikel geschreven over systeemcamera’s, deze is hier te lezen: “Beste systeemcamera’s vergeleken”.

Gratis Download.

Voor je verder leest raad ik je trouwens aan om Gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Natuurfotografie te downloaden >>(klik op het geel).

Ontdek de 10 onmisbare stappen voor krachtige & creatieve fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en 100% onafhankelijk), voorkom een miskoop door aankoopadviezen, 50+ inspirerende foto’s met uitleg erbij.

Goed om te weten en uniek, alle adviezen over camera’s & lenzen op dit blog zijn 100% onafhankelijk. Geen belangen bij je aankoop, geen links naar of banden met camerawinkels. Ook word ik op geen enkele wijze gesponsord door cameramerken.

Inhoud

 

Wat is een TIPA-award?

TIPA staat voor Technical Image Press Association (TIPA). Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende internationale tijdschriften. Het initiatief stamt uit 1991. Elke jaar wordt de beste apparatuur van dat jaar onderscheiden. Denk aan beste camera’s voor fotografie, videografie, lenzen en andere accessoires.

Canon EOS M50 Mark II

De Canon EOS M50 Mark II heeft een TIPA-award gekregen voor “beste APS-C instap camera”.

De Canon EOS M50 Mark II is niet alleen gemaakt voor de hobby fotografen maar het is ook een ideale camera voor vloggers en content makers in een veelzijdig en compact formaat. De M50 heeft een 24 megapixel APS-C Sensor en een ISO-bereik van 100-25600. Verder heeft de M50 de mogelijkheid voor 4K video opnames. Wat autofocus betreft zit hij wel goed door de DIGIC 8 processor die de mogelijkheid voor oog detectie, verder brengt deze processor een auto belichting optimalisatie met zich mee deze verbetert het contrast en de kleur van de afbeelding. De mogelijkheden voor vloggen zijn erg groot door zijn kantel en draaibare touchscreen.

Ben je geïnteresseerd in de EOS M50 Mark II? Lees dan mijn artikel hierover: “Canon EOS M50 Mark II Review”. Wil je het verschil met zijn voorganger weten? Lees dan mijn artikel: “Canon EOS M50 en M50 II verschillen”.

 

Heb jij ook een dure camera gekocht en mis je de mooie foto’s? Haal meer uit je camera – Gratis de 10 onmisbare stappen downloaden >>(klik op de oranje tekst).

Fujifilm X-S10

De Fujifilm X-S10 heeft een TIPA-award gekregen voor “beste geavanceerde ASP-C camera”.

De compacte X-S10 is erg goed voor op vakantie of andere vormen van reizen en familie fotografie. Hij heeft 26 megapixels, een draai en kantelbaar touchscreen en is erg licht qua gewicht. Dankzij zijn 5 assige beeldstabilisatie en mogelijkheid om te focussen tot -7.0 EV zal de X-S10 altijd scherpe foto’s maken. Ook heeft hij de mogelijkheid om gezichten en ogen te detecteren en hierop te focussen.

Verder heb ik ook een uitgebreide review over de X-S10, deze is hier te lezen: “Fuji X-S10 Review

Nikon Z6 II

De Nikon Z6 II heeft een TIPA-award gekregen voor “beste geavanceerde fullframe camera”.

Door de 24.5MP fullframe sensor, 14 fps continu-opnames voor 124 afbeeldingen lang en ISO-bereik tot 51.200 staat de Z6 II bekend als een camera die goed om omgaat met situaties in weinig licht en zijn snelle processing snelheid. Verder heeft de Z6 II ook de mogelijkheid voor 4k video en 60 fps op 1080p (Full HD) bovendien heb je ook nog 120 fps voor slow-mo effecten.

Wil je meer weten over de Nikon Z6 II? Dan kan je mijn review over deze camera hier vinden.

Nikon Z7 II

De Nikon Z7 II heeft een TIPA-award gekregen voor “beste expert fullframe camera”.

Als je naar de specificaties van de Z7 II kijkt werp je een blik in de vele manieren zowel professionele en enthousiaste fotografen de camera kunnen gebruiken. Het begint met de 45.7 megapixel sensor en dubbele EXPEED 6 processoren die voor 10 fps continu-opnames zorgen. Qua video heb je de mogelijkheid voor 4K 60 fps plus 120 fps Full HD / 4k slow-mo. Zijn ISO bereik gaat tot 25,600 met focus mogelijkheden tot -4EV en ingebouwde 5 stops beeldstabilisatie. Qua autofocus kan hij scherpstellen op gezichten en ogen voor zowel mensen als dieren in zowel foto als video modus.

Verder heb ik de Nikon Z7 II ook uitgebreid besproken in mijn review over de camera die hier te vinden is. Als je wilt weten wat het verschil tussen de Z6 II en Z7 II is kan je dat hier lezen: “Verschil tussen Nikon Z6 II en Z7 II

Sony Alpha 1

De Sony Alpha 1 heeft een TIPA-award gekregen voor “beste fullframe professionele camera”.

Sony zijn vlaggenschip; de Sony Alpha 1 hij biedt een hele nieuwe dimensie wat beeld prestaties en efficiënt werken betreft. Dit zorgt ervoor dat hij geschikt is voor veel verschillende fotografen; sport, trouw, portret, wildlife en meer soorten fotografie. Hij is ontworpen om een van de meest veelzijdige camera’s te zijn met in het midden een 50 megapixel fullframe CMOS-sensor en een BIONZ XR processor voor de snelle lees snelheden die voor 30 fps continu-opname zorgt. Qua video kan hij 8K en 4k 120 fps video opnemen. En tot slot heeft hij real-time oog detectie, ideaal voor portretten.

Over de Sony Alpha 1 heb ik ook een uitgebreide review geschreven, deze kan je hier lezen: “Sony A1 Review


Sony Alpha 7S III

De Sony Alpha 7S III heft een TIPA-award gekregen voor “beste expert foto/video camera”

De Aplha 7S III is een hybride camera voor video georiënteerde fotografen, je kan hem gebruiken voor reclames, freelancen en televisieproducties. De 12.1 megapixels sensor samen mde de BIONZ XR zorgen voor de beste 4K opnames tot 120 fps met professionele codecs. Het ISO-bereik is van 80 tot 102400 met 15+ stops aan dynamisch bereik voor films (S-log3). Je kan op afstand via 16-bit RAW HDMI je opnames monitoren en in de gaten houden of de real-time oog autofocus zijn werk wel doet. Tot slot kan je ook vertrouwen op de 5.5 stops ingebouwde beeldstabilisatie.

Hoe belangrijk zijn de TIPA awards 2021?

Mijn advies: blijf altijd kijken naar wat voor jou belangrijk is. Het zegt voor mij niet zoveel. De meeste mensen hebben baat bij investeren in zichzelf, daarna investeren in lenzen die bij je passen. Gemiddeld komt de camera op de laatste plaats.

Omdat het moeilijk kiezen blijft kan je op mijn website 100% onafhankelijk en persoonlijk aankoopadvies ontvangen. Er is geen enkel belang bij een eventuele aankoop.

Bekijk ook deze artikelen over systeemcamera’s


Ontvang nu gratis het boek de 10 Bouwstenen van Betere Natuurfotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis Natuurfotografie Boek downloaden >> (klik op het geel)

  • In deze 10 onmisbare stappen naar krachtige en creatieve natuurfotografie
  • Duidelijke uitleg met 50+ inspirerende voorbeeldfoto’s met uitleg
  • 50 pagina’s waardevolle tips
  • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
  • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle 300+ Videolessen, stap-voor-stap uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Stel onderaan je vragen

Scroll naar beneden. 

  • Ik reageer persoonlijk op jouw vraag (die met dit artikel te maken heeft) en ben 100% onafhankelijk. Er is geen belang bij wat jij koopt.
  • Geef even genoeg informatie: je camera en lenzen die je hebt, wat je wil fotograferen en in welke omstandigheden (ook binnen?) en wat je budget ongeveer is.

Naast 10 jaar ervaring in de fotografie en ervaringen van cursisten gebruikte ik deze websites: tipa.com

Over de schrijver
Reactie plaatsen