Privacyverklaring Kijk & Zie Fotoschool

Privacyverklaring Kijk & Zie Fotoschool

In deze privacyverklaring leg ik, Joris Dijkema (eigenaar en fotografiedocent), uit welke persoonsgegevens worden verzameld en voor welk doel. Dit privacybeleid is van toepassing op de website https://kijkenziefotoschool.nl

Als je naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met Kijk & Zie Fotoschool wilt opnemen, dan kan dat via onderstaande contactgegevens).

- Telefonisch: +316 42493007 (maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

- E-mail: via het contactformulier

 op de website of via joris@kijkenziefotoschool.nl

- Per post: Kijk & Zie Fotoschool, t.a.v. de heer Joris Dijkema, Bolspil 49, 4191 TG Geldermalsen


Gebruik van persoonsgegevens

Om onze diensten (zoals het aanbieden van cursussen/workshops fotografie en de gratis tips via e-mail) goed uit te voeren meld je je aan en laat je bepaalde persoonsgegevens achter op de website. De persoonsgegevens die we verwerken kunnen verschillen per dienst.


Persoonsgegevens & doeleinden

Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die je op onze website gebruikt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van jou verwerken:

- naam (zodat we weten wie aanwezig is tijdens cursussen/workshops; je voornaam om e-mails te personaliseren)

- adres (voor noodzakelijke communicatie over cursus/workshop en in verband met betaling van cursusgeld)

- telefoonnummer (voor noodzakelijke communicatie over cursus/workshop)

- bedrijfsgegevens (zodat jij bijv. een factuur met BTW-vermelding ontvangt

- emailadres (bijv. voor noodzakelijke communicatie over cursussen/workshops en voor wie interesse heeft in de waardevolle fotografietips en/of - aanbiedingen via e-mail. Elke e-mail bevat een uitschrijflink)

- IBAN (voor betaling van de diensten)

- informatie die je zelf invult in een open veld, zoals een blogpost of een bericht in het contactformulier

- gebruikersnaam/inloggegevens (bijv. voor eventuele inlogmogelijkheden op de website zodat je gebruik kan maken van online diensten)

- interesses (bijv. voor personaliseerde, relevante en waardevolle tips via e-mail)

- merk & type van de camera-apparatuur die je gebruikt (dit om je tijdens een cursus te persoonlijk te kunnen helpen met instellingen of om je gratis merkspecifieke tips te sturen die voor jouw apparatuur relevant is)

- technische meetgegevens van de apparatuur zoals IP-adres, MAC-adres, identifiersin cookies en jouw surfgedrag op onze website.


Overige doeleinden

- om jouw personaliseerde content en aanbiedingen te kunnen doen

om jouw gegevens te verwerken voor eventuele deelname aan prijsvragen of een andere actie, zodat wij contact met je kunnen opnemen als je iets hebt gewonnen

- om jouw vragen te beantwoorden of jouw klachten te behandelen via social media, email, post en telefonisch

Verstrekking van gegevens aan derden

Wij geven de door jou verstrekte gegevens door aan derde partijen, als dat noodzakelijk is voor de levering van de door jou aangevraagde diensten. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor de afhandeling van iDeal betalingen.

Wanneer wij jouw gegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er o.a. (met een overeenkomst) voor dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat jouw gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.


Kijk & Zie Fotoschool heeft met de volgende partijen overeenkomsten gesloten: Phoenix/Internet Marketing Universiteit (voor de website), Google Analytics (IP-adressen worden gemaskeerd zodat niet te zien is wie de website bezoekt, er wordt geen data doorgestuurd naar Google's aanvullende diensten en er is een verwerkingsovereenkomst met Google afgesloten), ActiveCampaign (om e-mails en nieuwsbrief te versturen en gratis waardevolle en relevant tips te delen), OptinMonster (voor aanmelding van de nieuwsbrief), Upviral/Connectio (voor het houden van een eventuele winactie en voor aanmelding van de nieuwsbrief), Paypro (voor de betaling van de cursussen/workshops).


Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.


Cookies en gebruikerservaring

Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij het 1e bezoek aan de website worden opgeslagen in de browser van je computer of mobiel apparaat. Kijk & Zie Fotoschool maakt gebruik van functionele, analytische en marketing cookies. 


Functionele cookies

Dit zijn cookies die ervoor zorgen dat de website goed werkt op alle apparaten (pc en mobiele apparaten) en op alle browsers. Er is geen sprake van opslaan van persoonsgegevens.


Analytische cookies

Kijk & Zie fotoschool maakt gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken van de website bij te kunnen houden. Zo kunnen wij zien welke pagina’s populair zijn, welke verbeterd kunnen worden en hoe bezoekers op de pagina’s van de website terechtkomen.

Kijk & Zie Fotoschool gebruik Google Analytics op zodanig wijze dat gegevens niet tot een persoon te herleiden zijn (geanonimiseerd).


Marketing cookies & tracking

Deze cookies houden het surfgedrag bij van de bezoeker, zodat we gepersonaliseerde content en advertenties kunnen aanbieden. Zo voorkomen wij dat content of advertenties worden aangeboden die niet relevant is.


Active Campaign

Kijk & Zie Fotografie maakt gebruik van ActiveCampaign om gratis E-books en tips te leveren en soms een gerichte aanbieding te doen. Activecampaign kan bijhouden welke pagina’s de bezoeker bekijkt op de website, zo kan Kijk & Zie Fotoschool bijvoorbeeld zien welke tips de nieuwsbrieflezers interessant vinden en welke minder. Ook kunnen bepaalde tips alleen naar bepaalde nieuwsbrieflezers worden verstuurd.


Social media

Kijk & Zie Fotoschool maakt op de website gebruik van de Facebookpixel die bijhoudt welke facebookgebruikers de website (en specifieke pagina’s) kijkenziefotoschool.nl bezoeken zodat Kijk & Zie Fotoschool relevante advertenties kan laten zien. Zo wordt voorkomen dat mensen advertenties zien die niet relevant voor hen zijn.


Blogberichten kunnen door bezoekers worden gedeeld door middel van social share buttons. Kijk & Zie Fotoschool heeft geen inzicht in de wijze waarop social media (zoals facebook of linkedin) omgaan met jouw eventuele persoonsgegevens en kan hiervoor ook niet verantwoordelijk worden gehouden. Het is de verantwoordelijkheid van de bezoeker om het privacybeleid van deze social media te beoordelen.


Beveiligen en bewaren

Kijk & Zie Fotoschool neemt passende maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen en om misbruik te voorkomen, te denken valt een SSL-certificaat voor de website dat te herkennen is aan het ‘slotje’ (icoon) in de browser. Wij zullen ervoor zorgdragen dat enkel noodzakelijke personen toegang hebben tot je gegevens.


Kijk & Zie Fotoschool bewaart gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dit houdt in dat gegevens worden bewaard zolang dit nodig is om de diensten uit te voeren, tenzij wij gegevens langer dienen te bewaren vanwege een wettelijke verplichting.


Websites van derden

Het privacybeleid zoals dat in dit document is beschreven geldt enkel voor Kijk & Zie Fotoschool en niet voor websites van derden die door middel van links met de website van Kijk & Zie Fotoschool zijn verbonden. Kijk & Zie Fotoschool kan niet instaan voor het privacybeleid van externe websites en de verwerken, beveiliging of het bewaren van persoonsgegevens door hen. Het is de verantwoordelijkheid van de bezoeker om het privacybeleid van deze externe websites te raadplegen.


Minderjarigen

Personen die 16 jaar of jonger zijn mogen alleen onder toezicht van ouders of wettelijk vertegenwoordigers gebruik maken van de website van Kijk & Zie Fotoschool. Kijk & Zie Fotoschool is feitelijk niet in staat om te controleren of een bezoeker 16 jaar of jonger is. Als je denkt dat wij ongewenst beschikken over persoonsgegevens van een persoon van 16 jaar of jonger, neemt dan contact op.


Wijzigingen van privacyverklaring

Kijk & Zie Fotoschool kan deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op de website worden gepubliceerd. Jouw gegevens gebruiken wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden.

Kijk & Zie Fotoschool raadt de gebruiker aan om regelmatig deze privacyverklaring te bekijken zodat je op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen.


Inzage en wijzigen van jouw gegevens

Indien je inzage wenst in je gegevens, dan kun je op deze manier contact opnemen:

- Telefonisch: +316 42493007 (maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

- E-mail: via het contactformulier op de website of via joris@kijkenziefotoschool.nl

- Per post: Kijk & Zie Fotoschool, t.a.v. de heer Joris Dijkema, Bolspil 49, 4191 TG Geldermalsen

Als je een schriftelijk verzoek tot inzage wenst in je gegevens dan verzoekt Kijk & Zie Fotoschool je om je te identificeren. Zodoende willen wij misbruik voorkomen. Stuur hiervoor een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee, waarbij je je BSN (burgerservicenummer) en pasfoto afschermt. Hiervoor kan je de ‘KopieID’ app gebruiken.


Autoriteit Persoonsgegevens

Als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens, dan helpen we je natuurlijk. Indien je er desondanks toch niet samen met ons uit zou komen, dan je op basis van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.


Inwerkingtreding

Deze privacyverklaring is in werking getreden op 24 mei 2018.