Cursus Fotografie Vervolg Geldermalsen

Vervolgcursus Fotografie:
 Licht, Compositie & Controle

Verbeter je fotografie blijvend door creatieve opdrachten, feedback en duidelijke uitleg 

Ontdek de voordelen

3 Inspirerende Lessen

Licht, sfeer, compositie & controle

Persoonlijke Feedback

Elke les feedback op je foto's & duidelijke uitleg

Praktijkdag Duinen

In een prachtig duingebied tot zonsondergang

Uniek voor deze fotografiecursus

Cursus Fotografie individuele aandacht

Persoonlijke feedback

Je krijgt niet alleen algemene uitleg, je docent kijkt als het nodig is tijdens de lessen in het lokaal ook persoonlijk met je mee bij het instellen van jouw camera en geeft elke les persoonlijke tips over jouw foto's. Maximaal 10-11 deelnemers

Uitleg fotografiecursus camera

Duidelijke taal

Kijk & Zie Fotoschool staat bekend om duidelijke uitleg. Ook voor wie niet technisch is.

Praktijk Workshop Fotografie natuur

Praktijkdag Natuur/Dierenfotografie in de Duinen

Doe praktijkervaring op in een prachtig duingebied tot zonsondergang waar je sowieso herten gaat fotograferen.

Fotografie docent specialist fulltime

Fulltime fotografiedocent: Joris Dijkema (1983)

Geen fotoshoots, geen winkel. Fulltime mensen leren fotograferen is het vak. Joris geeft de avondlessen. De sfeer is informeel en vriendelijk, geen formeel gedoe en geen vraag is vreemd. De Praktijkdag wordt gegeven door Kees Laurijsen, afgestudeerd aan de Fotovakschool

Fotowedstrijden gewonnen prijzen foto's

Prijzen & Nominaties

Joris Dijkema (je docent/eigenaar) won diverse prijzen & nominaties in (intern)nationale fotowedstrijden.
Stel je vragen aandacht tijdens de fotografiecursus

Nazorg

Na afloop nog een vraag over de cursus? Stuur gewoon een mail. Je docent krijgt energie van mensen die zich willen ontwikkelen.

Voor wie is deze fotografiecursus?

 • Voor wie het leuk vindt om zich meer te ontwikkelen. Verbeter je foto's voor goed door meer sfeer, creativiteit, controle over je camera en het bespreken van ieders foto-opdrachten tijdens elke les. Tijdens de praktijkdag pas je het geleerde direct toe in een prachtig duingebied en leer je goed omgaan met jouw camera. 
 • Heb je de Avondcursus Fotografie gevolgd en wil je graag door, dan kun je zeker direct instromen. Je hoeft écht niet alles onder controle te hebben en zeker geen gevorderde fotograaf te zijn. De Vervolgcursus sluit direct aan op de Avondcursus. 
 • Heb je de Avondcursus Fotografie niet gevolgd, dan kun je ook instromen als je al eens zelf diafragma of sluitertijd kiest, weet hoe je ISO gebruikt en scherpstelt. De Avondcursus was een korte cursus van 4 avonden voor echte beginners. Je hoeft dus nog geen stevige basis te hebben om mee te doen met de Vervolgcursus.. De M-stand hoef je zeker nog niet te gebruiken, hier gaan we nog mee aan de slag.  
 • Je ziet in dat je door meerdere avonden en de praktijkdag betere foto's zult maken in plaats van in één dag overspoeld te worden met informatie. En vaak geen feedback op je foto's te ontvangen. . Persoonlijke aandacht is belangrijk bij Kijk & Zie Fotoschool.
Cursus fotografie voor wie?

Ik heb bij Joris van Kijk & Zie Fotoschool de Avondcursus en Vervolgcursus Fotografie gevolgd. Ik begreep de uitleg van Joris heel goed, het was duidelijk en het tempo was goed. Fijn dat je bij mensen langskomt en meekijkt bij wat je eigenlijk doet met je camera. Hartstikke goed dat wie wat meer aandacht nodig had, dat ook kreeg. Je nam er de tijd voor. Eerlijk, het is echt een wereld van verschil tussen de foto’s die ik voor de cursussen maakte en nu en daar is mijn omgeving het mee eens! Iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in fotografie raad ik echt standaard de cursussen aan. Ik heb echt heel veel van Joris geleerd.

Michelle van Kessel

Ik heb interesse

Bekijk cursusgroepen

Verbeter je fotografie blijvend

Belichting Fotografie hoe? M-stand

Stel de belichting 100% zelf in en profiteer blijvend door stap-voor-stap uitleg

Leer bij de start van de cursus door duidelijke uitleg van Joris hoe je 100% zelf de belichting regelt. Door stap-voor-stap uitleg begrijp je hoe het werkt. Wat je ook fotografeert, hiervan profiteer je je leven lang.   

Fotografie creatiever met beweging panning


Word creatiever met beweging

Naast licht is ook beweging een manier om meer gevoel over te brengen in je foto's. Oefen met creatieve technieken.

Of zo, met meer scherpte en toch beweging

Viola Altmann maakte deze dynamische foto met bewogen achtergrond tijdens de Vervolgcursus

Fotograferen van bewegende onderwerpen

Of zoals deze foto van een cursist

Sander van Loon maakte deze dynamische foto tijdens de cursus.

Fotografie sfeer van licht, belichting goed

Leer hoe je sfeer aanbrengt in je foto's met licht, zoals deze foto van een cursist

Als één ding belangrijk is voor sfeer, dan is wel licht. Leer welke soorten licht er zijn en hoe je je camera hiervoor instelt zodat je meer gevoel overbrengt. Joris laat ook foto's zien om je te inspireren. Deze foto maakte Yvette Weterman tijdens de praktijkdag.

Foto cursist gemaakt tijdens cursus

Of deze, met weer ander soort licht

Door het licht bewust te gebruiken creëer je verschillede sferen. Yvette Weterman maakte deze foto tijdens de praktijkdag in de duinen.

Licht en schaduw, sfeer fotograferen

Leer werken met licht & schaduw, zoals deze foto van een cursist

Corine Pieter-van Westrenen fotografeerde haar zoon tijdens de cursus aan de Lek in Culemborg. Jij leert ook hoe je je camera hiervoor goed instelt. 

Fotografie leren in de praktijk natuur

Praktijkdag in een prachtig duingebied tot zonsondergang

Pas je kennis direct toe in de praktijk met andere fotografieliefhebbers. Je gaat 100% zeker herten fotograferen en je blijft tot zonsondergang voor de kans op het mooiste licht. Deze foto is tijdens de praktijkdag gemaakt door cursist Nettie Schaafsma!

Zonsopkomst en zonsondergang goed fotograferen belichting

Leer hoe je zonsopkomst en zonsondergang goed belicht

Foto's van zonsopkomst/zonsondergang worden vaak te licht of te donker en zien er niet zo uit als in het echt. Dat is waar veel mensen tegenaan lopen. Leer wat het probleem is en wat oplossingen zijn voor goed belichte foto's.

Fotografie inspirerende foto's

Inspirerende voorbeelden op de beamer

Joris laat verschillende voorbeelden zien zodat je bewuster wordt van compositie, sfeer en camera-instellingen..

Sfeer licht tegenlicht belichting

Elke les feedback op je foto's

Hanneke Turk-Derksen maakte van een simpel trosje bessen deze sfeeropname. Elke les bespreekt Joris ieders foto's qua compositie, camera-instellingen en sfeer. Inspirerend om elkaars resultaten te bekijken. Wat gaat goed en wat kan beter?

Fotografie interne flitser, reportageflitser, externe flitser, instellingen, ETTL, TTL

Wanneer en hoe je gebruik je slim je flitser? 

Veel foto's met de flitser worden niet fraai, de flits is vaak erg 'aanwezig' in de foto of foto's raken overbelicht. Leer hoe je het maximale uit je flitser haalt en levendigere foto's maakt. Joris heeft ook meerdere reportageflitsers ingekocht, brengt deze mee naar de les en laat cursisten hiermee fotograferen. Leer hoe je slim instellingen kiest in snel wisselende omstandigheden zoals fotografie van reportages binnen of familiefotografie in huis. Je hoeft geen reportagefltiser te hebben maar door de cursus durf je hier wel aan te beginnen (als je dat wil natuurlijk). De uitleg is duidelijk en praktisch voor je.  

Direct de Cursusgroepen bekijken?

Naar Cursusgroepen 


 

Zo beleefden cursisten het

Fotografiecursus aanbeveling cursist Esther

Esther Bax

Vooraf had ik twijfels of ik de techniek onder de knie zou gaan krijgen en toe zou kunnen passen. Ik ben erg blij dat ik de vervolgcursus zo snel na de avondcursus gevolgd heb, omdat ik nu nog meer technieken geleerd heb. Ik ben tijdens en dankzij deze cursus veel bewuster gaan kijken naar fotografie/het maken van foto's. Joris Dijkema is een erg fijne docent om les van te krijgen.

Cursus fotografie testimonial Mylene

Mylene Kroeze

Na de avondcursus wilde ik heel graag verder en nog meer uit mijn foto's halen. Van de Vervolgcursus heb ik geen spijt gehad. Wederom erg veel geleerd. Joris weet de theorie heel begrijpelijk uit te leggen. De sfeer was ook altijd goed en gemoedelijk, waardoor ik me ook niet bezwaard voelde om vragen te stellen.

Fotografie aanbeveling Vervolgcursus

Sander van Loon

Ik wist al wat van fotograferen maar ik snapte sommige technische dingen toch niet goed. Joris vertelt in de Avondcursus en de Vervolgcursus het hele verhaal in een logische volgorde, duidelijk en vriendelijk. Mijn foto's zijn nu doordacht en nog veel mooier!

Cursusmateriaal samenvatting lessen fotografie

Inclusief wekelijkse samenvatting

Een naslagwerk dat je altijd nog eens rustig kan bekijken.

Het enige wat je nodig hebt

 • Digitale spiegelreflexcamera (ook de beginnersmodellen) of;
 • Systeemcamera of
 • Compactcamera (diafragma, sluitertijd, ISO moeten zelf instelbaar zijn). Dit geldt tegenwoordig echt voor 99% van de compactcamera's.
 • Ga je mee met de praktijkdag? Je moet wel 'normaal ter been' zijn. We gaan ongeveer 10 km lopen. In de praktijk valt dit vaak mee want we stoppen ook tussendoor om te fotograferen. Ook oudere mensen gaan regelmatig mee en waarderen de uitleg.
 • Aankoopadvies nodig of toch nog twijfel over je camera? Neem gewoon even contact op voor gratis, onafhankelijk advies. 

Cursusgroepen

3 Inspirerende Lessen + 1 Praktijkdag

€ 325,-

 • 3 Inspirerende lessen met Joris: Woensdag 4, 18 september, 2 oktober 2024 19.30 - 22.00/22.15 uur in Geldermalsen
 • Praktijk Duinen bij Zandvoort met ervaren fotograaf: zaterdag 21 september 2024 14.30 – 19.30 uur (= tot zonsondergang)

3 Inspirerende Lessen + 1 Praktijkdag

€ 325-
 • 3 Inspirerende lessen met Joris: 14,28 november, 12 december 2024 19.30 - 22.15 uur in Geldermalsen
 • Praktijk Duinen bij Zandvoort met ervaren fotograaf: zaterdag 30 november 2024 11.30 - 16.30 uur (= tot zonsondergang)

3 Inspirerende Lessen + 1 Praktijkdag

€ 325-
 • 3 Inspirerende lessen met Joris: donderdag 16, 23 mei, 13 juni 2024 19.30 - 22.00/22.15 uur in Geldermalsen
 • Praktijk Duinen bij Zandvoort met ervaren fotograaf: zaterdag 1 juni 2024 16.45 - 21.45 uur (= tot zonsondergang)

Kan je niet? Blijf vrijblijvend op de hoogte van andere cursusdata

Laat hier je e-mail achter en weet als eerste de nieuwe groepen (je zit nergens aan vast)

50%
Je gegevens zijn veilig
Ja, houd me op de hoogte >>
Your information is safe with us