Camera's met TIPA Award 2019

In dit artikel lees je meer over TIPA, de camera’s waar ze awards aan toekennen en waarom ze dit doen. Ook leest u waar deze camera’s in uitblinken en waarom ze volgens TIPA een award verdienen.


Voor je verder leest raad ik je aan om Gratis het Boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie Downloaden >>(klik op het geel). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, ontvang als je wil persoonlijk aankoopadvies over camera’s/lenzen op maat, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens. Betaalbaar en geen verkoop van lenzen), tips over camera-instellingen en boordevol inspirerende voorbeeldfoto’s met duidelijke uitleg.

Goed om te weten, alle adviezen over camera’s & lenzen op dit blog zijn 100% onafhankelijk. Geen belangen bij je aankoop, geen links naar of banden met camerawinkels. Omdat het heel moeilijk blijft keuzes te maken kan jij gratis persoonlijk aankoopadvies krijgen. Er zijn 3500 persoonlijke reacties op het blog.

Wat zijn de TIPA awards?

TIPA staat voor Technical Image Press Association, het is een samenwerkingsverband van verschillende internationale tijdschriften. Het is opgericht in 1991 en elk jaar onderscheiden ze de beste camera’s en camera-accessoires van dat jaar. TIPA is onafhankelijk en heeft geen belang bij eventuele aankopen die hieruit volgen.

Bekijk ook deze artikelen met best geteste camera’s:

Systeemcamera’s met TIPA Awards 2020

Spiegelreflexcamera’s met TIPA Award 2020

Systeemcamera’s met EISA Award 2019-2020

En deze uitgebreide adviesartikelen

Beste systeemcamera

Beste spiegelreflexcamera


Beste Tipa Award spiegelreflexcamera’s 2019

 • Nikon D3500 – Beste spiegelreflexcamera

De Nikon D3500 heeft een groot ISO bereik van 100 – 25,600 met een 24.2 megapixel CMOS sensor. Prestaties bij weinig licht zijn erg goed als je kijkt naar prijs/kwaliteitverhouding.

Samen met Full-HD en 5fps continu-opnamen maakt dit een erg goede camera. Wat de Nikon D3500 ook erg goed doet is de mogelijkheid om met Nikon’s ‘SnapBridge’ app de camera op afstand te bedienen en om foto’s over te zetten op uw apparaat. Deze camera is ook erg gebruiksvriendelijk met hun hulp functie die uitlegt hoe je de instellingen aanpast en de camera moet bedienen. De Fn-knop ontbreekt helaas (deze was er wel op de D3400 en hiermee kon je de ISO sneller wijzigen). Dit is een minpunt van de D3500.

Bekijk hier meer over Nikon spiegelreflexcamera’s voor beginners

En hier voor beste spiegelreflexcamera voor beginners


Beste Tipa Award systeemcamera’s 2019

 • Fujifilm X-T30 – Beste geavanceerde systeemcamera

  De Fujifilm X-T30 heeft een plek op de lijst verdiend vanwege zijn prijs gecombineerd met de 26.1MP APS-C sensor met een erg snelle autofocus. Ook kan de camera video’s opnemen met een resolutie van 6K. Ook Fujifilm heeft een remote camera app om de camera op afstand te besturen. Ten opzichte van zijn jongere broer de X-T20 heeft de T30 meer megapixels, meer autofocus punten en een snellere continu-opname modus.

  Bekijk hier de beste Fujifilm systeemcamera’s

 • Sony A6400 – Beste systeemcamera voor experts

  De Sony A6400 levert een 11fps continu-opname van 24.2MP foto’s. Hij bevat een APS-C sensor die ook 4K video kan opnemen en een ISO-bereik heeft tot op 32,000. Ook heeft het een autofocus gebaseerd op kunstmatige-intelligentie die in real-time focust op ogen of objecten. Hij kan scherpstellen in een verbazingwekkend korte tijd van 0.02 seconden.

  Bekijk ook: Beste Sony systeemcamera en verschil tussen Sony A6100, 6400 en A6600

 • Olympus OM-D E-M1X – Beste MFT-camera voor professionals

  Deze MFT-camera genaamd de Olympus OM-D E-M1X verdient zijn plek op deze lijst door zijn 60fps, ongekende stabilisatie en de mogelijkheid om snel van batterijen te verwisselen. Ook heeft deze camera focus tracking om makkelijk snel bewegende objecten te filmen of fotograferen.

 • Canon EOS RP – Beste geavanceerde fullframe camera

  Deze fullframe camera levert 26.2 megapixels in door zijn CMOS sensor. Ook kan de Canon EOS RP filmen in 4K met 24/25fps. Ook biedt de camera veel mogelijkheden zoals HDMI, koptelefoon en microfoon porten voor mensen die hun camera willen uitbreiden. De camera is ook erg lichtsterk met een ISO-bereik van 100 tot 40.000. Ook de EOS RP beschikt over WiFi zodat u de foto’s snel kan overzetten op uw apparaat.

  Bekijk ook beste Canon systeemcamera en verschil tussen Canon EOS R en EOS RP.

  Zoek je een voordeliger model voor beginners? Bekijk mijn artikel over de Canon EOS M50 systeemcamera

 • Nikon Z6 – Beste fullframe camera voor experts

  De Nikon Z6 richt zich op fotografen die een camera willen die het goed doet in een omgeving met weinig licht en 4K ultra-HD video kan opnemen. De Bi-CMOS sensor maakt foto’s van 24.5MP en heeft een ISO bereik van 100-51,200. De autofocus bevat 273 autofocus punten waarbij hij ongeveer 90% van de foto kan zien. Het scherm op de achterkant is kantelbaar en is te bedienen via touchscreen. Ook bevat de camera over een top display waarop je de huidige instellingen snel kunt aflezen. En tot slot is de camera zeer robuust gebouwd met een magnesium body met pro-sealing wat het volledig weerbestendig maakt.

  Bekijk hier mijn artikel beste Nikon systeemcamera

 • Nikon Z7 – Beste fullframe camera voor professionals

  Met een super groot formaat van 45.7MP maakt de CMOS sensor in deze Nikon Z7 erg goede foto’s. Ook beschikt de camera over een ISO-bereik van 64-25,600 ISO. Video opnemen kan met deze camera met een resolutie van 4k ultra-HD met 120 fps. Ook biedt deze camera de mogelijkheid om makkelijk audio en video van verschillende apparaten te synchroniseren. Het touchscreen scherm op de achterkant is volledig kantelbaar en het top-display is makkelijk om snel de huidige instellen vanaf te lezen.

  Zoek je een meer beginnend model? Bekijk mijn artikel Nikon Z50 systeemcamera

 • Panasonic Lumix S1 – Beste fullframe camera voor foto én video

  De Panasonic Lumix S1 is de beste camera voor fotografie en video opnames door zijn super snelle autofocus met foto’s van 24.2MP met een fullframe sensor. Verder kan hij 4K 60 fps video opnemen. Hij beschikt ook over een HDMI poort voor uitbreidingsmogelijkheden. De S1 bevat ook een hoge-resolutie modus waarbij hij 96MP foto’s kan maken.

 • Fujifilm GFX 50R – Beste middenformaat camera

  De Fujifilm GFX 50R beschikt over een 51.4MP 43.8 x 32.9 CMOS sensor. Deze camera is ook ‘weathersealed’ op 64 verschillende plaatsen, je hoeft dus niet zo bang te zijn voor spat water of stof. De GFX 50R heeft ook een erg robuuste bouw met een magnesium body. Tot slot beschikt de camera ook over mogelijkheden om de camera op afstand te besturen via de Fujifilm Camera remote app op je telefoon. Ook kan je je telefoon verbinden met bluetooth.

 • Sony RX100 VI – Beste superzoom compactcamera

  De compacte Sony RX100 VI heeft een 20.1MP RS CMOS sensor met een Seizz 24-200mm lens. De RX100 bevat ook een systeem genaamd ‘SteadyShot’ dat voor een stabiele foto zorgt. Ook beschikt de camera over een indrukwekkende autofocus die er maar 0.03 seconden over doet om scherp te stellen op een van de 315 autofocus punten. Hier bovenop bevat de RX100 ook over oog-tracking en touch focus. Hiernaast levert de RX100 ook video opnames in 4K formaat met 24fps.

 • Ricoh GR III – Beste compact camera voor experts

  Deze lichtgewicht camera voor fotografen op reis levert 24MP met een APS-c formaat sensor, hij stabiliseert de foto’s op 3 assen (sensor-shift). De 28mm lens heeft een ingebouwde 2-stop ND filter. En een 3 inch touchscreen.

 • Ricoh Theta Z1 – Beste 360-graden camera

  De Z1 is een sportcamera die 360 graden foto’s en video’s kan maken met een CMOS sensor die 23MP RAW levert. Ook neemt hij zijn video’s op in 4K 30fps. Hij beschikt ook over een HDR generatie modus. En tot slot bevat het een ruimtelijke audio optie en 3-assige stabilisatie.


Ontvang nu gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis Boek De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie Downloaden >>(klik op het geel) 

 • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie
 • Duidelijke uitleg met inspirerende voorbeeldfoto’s
 • 50+ pagina’s waardevolle tips
 • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
 • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
 • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle Videocursussen met stap-voor-stap-uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen


Stel onderaan je vragen of ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies van mij 🙂

Scroll naar beneden. 

 • Ik reageer persoonlijk op jouw vraag (die met dit artikel te maken heeft) en ben 100% onafhankelijk. Er is geen belang bij wat jij koopt.
 • Geef even genoeg informatie: je camera en lenzen die je hebt, wat je wil fotograferen en in welke omstandigheden (ook binnen?) en wat je budget ongeveer is.

Bronnen

petapixel.com

tipa.com

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen.Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden.In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Reactie plaatsen