Systeemcamera's met TIPA Award 2020

Bekijk de systeemcamera’s die in 2020 een TIPA-award hebben gekregen. Welke systeemcamera’s komen het beste uit de test en hoe belangrijk is dit nu?

Voor je verder leest raad ik je aan om Gratis het Boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie Downloaden >>(klik op het geel). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, ontvang als je wil persoonlijk aankoopadvies over camera’s/lenzen op maat, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens. Betaalbaar en geen verkoop van lenzen), tips over camera-instellingen en boordevol inspirerende voorbeeldfoto’s met duidelijke uitleg.

Goed om te weten, alle adviezen over camera’s & lenzen op dit blog zijn 100% onafhankelijk. Geen belangen bij je aankoop, geen links naar of banden met camerawinkels. Omdat het heel moeilijk blijft keuzes te maken kan jij gratis persoonlijk aankoopadvies krijgen. Er zijn 3500 persoonlijke reacties op het blog.

Wat is de TIPA award?

Tipa staat voor Technical Image Press Association (TIPA). Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende internationale tijdschriften. De initiatief stamt uit 1991. Elke jaar wordt de beste apparatuur van dat jaar onderscheiden. Denk aan beste camera’s voor fotografie, videografie, lenzen en andere accessoires.

Dit  artikel is onderdeel van een serie. Bekijk ook deze camera’s die een award verkregen:

Systeemcamera’s met EISA award 2019-2020

Spiegelreflexcamera’s met TIPA award 2020

Beste camera met TIPA award 2019


En bekijk hier mijn uitgebreide adviesartikel over systeemcamera’s:

Beste systeemcamera


Systeemcamera’s met TIPA award 2020

Nikon Z50: beste geavanceerde APS-C systeemcamera

De eerste APS-C systeemcamera van Nikon. Bekijk hier mijn artikel met voordelen en nadelen van de Nikon Z50

Of bekijk hier de beste Nikon systeemcamera


Sony A6600: beste systeemcamera voor experts

Een topmodel APS-C systeemcamera van Sony, ook veel ingezet voor video. Bekijk hier het verschil tussen de Sony A6100, A6400 en A6600. Of bekijk hier de beste lenzen voor de Sony A6000, A6100, A6300, A6400, A6500


Fujifilm X-Pro 3: beste APS-C systeemcamera voor professionals

Bekijk hier de beste Fujifilm systeemcamera’s


Sigma fp: beste Fullframe camera voor experts

Dit is de kleinste fullframe systeemcamera. De camera is ook snel maar de buffer is wat minder. Weathersealed. Met name populair bij videografen. 4k video in 12 bit (24 frames; geen 4k 60p).

Sigma is vooral bekend om het maken van lenzen voor Canon, Nikon en Sony. Met name de Sigma Art lenzen is een heel sterke lijn, hiermee concurreert Sigma veel meer dan vroeger met de lenzen van Canon, Nikon of Sony.


Sony A7R IV – beste professionele fullframe camera

De fullframe systeemcamera met 61 megapixels. Bekijk hier mijn artikel over de Sony A7R IV. Overigens heb ik deze ook zelf in mijn bezit.


Panasonic Lumix DC-S1H – beste fullframe foto- én videocamera

Deze Panasonic heeft een Leica L-vatting en heeft 6 stops beeldstabilisatie in de body, 24,2 megapixel sensor en weathersealed.


Fujifilm GFX100 – beste mediumformaat camera

Maar liefst 102 megapixel formaat foto’s, dat is extreem. 5-assige beeldstabilisatie is ingebouwd, touchscreen is kantelbaar. Deze camera kost nogal wat, € 9.999? Weinig mensen hebben ook zoveel megapixels nodig.


Hoe belangrijk zijn de TIPA award 2020?

Mijn advies: blijf altijd kijken naar wat voor jou belangrijk is. Het zegt voor mij niet zoveel. De meeste mensen hebben baat bij investeren in zichzelf, daarna investeren in lenzen die bij je passen. Gemiddeld komt de camera op de laatste plaats.

Omdat het moeilijk kiezen blijft kan je op de website 100% onafhankelijk en persoonlijk aankoopadvies ontvangen. Er is geen enkel belang bij een eventuele aankoop.


Ontvang nu gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie voor de Systeemcamera & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis Boek voor Systeemcamera Downloaden >>(klik op het geel) 

  • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie met je systeemcamera
  • Duidelijke uitleg met inspirerende voorbeeldfoto’s
  • 50+ pagina’s waardevolle tips
  • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens” voor de systeemcamera, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
  • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat voor je systeemcamera: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle Videocursussen, stap-voor-stap uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen over systeemcamera’s


Stel onderaan je vragen of ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies van mij 🙂

Scroll naar beneden. 

  • Ik reageer persoonlijk op jouw vraag (die met dit artikel te maken heeft) en ben 100% onafhankelijk. Er is geen belang bij wat jij koopt.
  • Geef even genoeg informatie: je camera en lenzen die je hebt, wat je wil fotograferen en in welke omstandigheden (ook binnen?) en wat je budget ongeveer is.

Bron

https://www.tipa.com/

 

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen. Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden. In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Reactie plaatsen