Systeemcamera's met EISA Award 2019-2020

In dit artikel lees je over wat de EISA awards zijn, welke systeemcamera’s ze in 2019-2020 een award gegeven hebben en waarom ze een award verdienen.

Voor je verder leest raad ik je aan om Gratis het Boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie Downloaden >>(klik op het geel). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, ontvang als je wil persoonlijk aankoopadvies over camera’s/lenzen op maat, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens. Betaalbaar en geen verkoop van lenzen), tips over camera-instellingen en boordevol inspirerende voorbeeldfoto’s met duidelijke uitleg.

Goed om te weten, alle adviezen over camera’s & lenzen op dit blog zijn 100% onafhankelijk. Geen belangen bij je aankoop, geen links naar of banden met camerawinkels. Omdat het heel moeilijk blijft keuzes te maken kan jij gratis persoonlijk aankoopadvies krijgen. Er zijn 3500 persoonlijke reacties op het blog.

Wat zijn de EISA awards?

EISA staat voor “European Imaging and Sound Association” (Nederlandse vertaling hiervoor is Europese Foto en Geluid Vereniging). De vereniging is opgericht in 1982 door 5 Europese foto tijdschriften. Inmiddels is het een wereldwijde vereniging die op basis van de ervaringen van technische experts, hierna wordt er gestemd op de produkten.

Naast de EISA Award bestaan er ook nog de TIPA awards, een gerenommeerde test:

Fujifilm X-T3

 • Award voor beste geavanceerde camera

Met 26 megapixels CMOS sensor brengt Fujifilm de X-T3 tot een hoger niveau. Samen met een heel snelle autofocus en continu-opname van 30fps is hij erg goed voor bijvoorbeeld snelle momenten. De autofocus kan over de gehele sensoroppervlakte scherpstellen, de autofocus is ook erg snel. Daarnaast heeft de autofocus ook een oog- en object-tracking modus. De tracking van Sony systeemcamera’s is wel beter. De ISO waarde kan terug gebracht worden tot 160. Ook de video modus op deze camera is erg goed. Hij kan video opnemen op een resolutie van 4K / 60fps. De X-T3 is de ‘grote broer’ van de X-T30. De X-T30 is ook iets goedkoper en iets minder functies heeft.

Bekijk hier de beste Fujifilm systeemcamera’s

En bekijk hier het verschil tussen de Fuji X-T3 en X-T4

Panasonic LUMIX DC-S1R

De LUMIX DC-S1R is erg goed gebouwd wat hem ook erg goed maakt voor de omgeving, denk aan regen en stof. De DC-S1R is ook erg goed in het maken van foto’s met een groot aantal megapixels, namelijk 47.3MP. Hij bevat ook over een multi-shot waarbij de foto’s genomen worden met 187 megapixels. Hij bevat ook een continu-opname waarbij hij 9 foto’s per seconden kan maken. Qua video doet de DC-S1R het ook erg goed, hij kan video opnemen met een resolutie van 4k en 60 frames per seconden. Ook bevat de DC-S1R een erg fijn scherm wat je op 3 assen kan kantelen en beschikt over touchscreen.

Canon EOS RP

Deze fullframe camera levert 26.2 megapixels door zijn CMOS sensor. Ook kan de Canon EOS RP filmen in 4K met 24/25fps. Ook biedt de camera veel mogelijkheden zoals HDMI, koptelefoon en microfoon porten voor mensen die hun camera willen uitbreiden. De camera is ook erg lichtsterk met een ISO-bereik van 100 tot 40.000. Ook de EOS RP beschikt over WiFi zodat u de foto’s snel kan overzetten op uw apparaat. Voor bewegende onderwerpen zijn EOS RP en EOS R niet de beste.

Bekijk hier het verschil tussen de Canon EOS RP en EOS R. En bekijk hier de beste Canon systeemcamera’s

Fujifilm GFX100

 • Award voor camera innovatie

Deze fullframe camera beschikt over een indrukwekkende 102 megapixel BSI CMOS sensor met gezichtsherkennende autofocus die over de gehele sensor scherpstelt. De beeldstabilisatie van deze camera is ook erg indrukwekkend, het heeft een ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie. Dit zorgt ervoor dat je met de hand erg goede video opnames kan maken. De GFX100 maakt video opnames met een resolutie van 4k en 30fps.

Verder beschikt de camera over twee lcd schermen, eentje achterop de camera die op 3 verschillende assen te kantelen is en over touchscreen beschikt. Ook zit er een scherm bovenop de camera waarop je snel de huidige instellingen kan zien. En tot slot is de camera weersbestendig wat handig is als je in de regen of andere omstandigheden erop uit wil.

Nikon Z6

 • Award voor camera van het jaar

De Nikon Z6 richt zich op fotografen die een camera willen die het goed doet in een omgeving met weinig licht en 4K ultra-HD video kan opnemen. De Bi-CMOS sensor maakt foto’s van 24.5MP en heeft een ISO bereik van 100-51,200. De autofocus bevat 273 autofocus punten waarbij hij ongeveer 90% van de foto kan zien. Het scherm op de achterkant is kantelbaar en is te bedienen via touchscreen. Ook bevat de camera over een top display waarop je de huidige instellingen snel kunt aflezen. En tot slot is de camera zeer robuust gebouwd met een magnesium body met pro-sealing wat het weathersealed maakt. De autofocus heeft ook een update gehad waardoor het veel sneller werkt. Er is eye AF.

Bekijk hier de beste Nikon systeemcamera’s

Wil je een goedkoper model? Bekijk hier mijn artikel over de Nikon Z50 systeemcamera


Ontvang nu gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis Boek De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie Downloaden >>(klik op het geel) 

 • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie
 • Duidelijke uitleg met inspirerende voorbeeldfoto’s
 • 50+ pagina’s waardevolle tips
 • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
 • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
 • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle Videocursussen met stap-voor-stap-uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen


Stel onderaan je vragen of ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies van mij 🙂

Scroll naar beneden. 

 • Ik reageer persoonlijk op jouw vraag (die met dit artikel te maken heeft) en ben 100% onafhankelijk. Er is geen belang bij wat jij koopt.
 • Geef even genoeg informatie: je camera en lenzen die je hebt, wat je wil fotograferen en in welke omstandigheden (ook binnen?) en wat je budget ongeveer is.

Bron

https://www.eisa.eu/awards/photography/

Over de schrijver
Reactie plaatsen