Welke lens voor Canon EOS 2000D?

Wat is de beste lens voor de Canon 2000D spiegelreflexcamera? Wat is een goede lens voor op reis tijdens vakantie, voor dieren en huisdieren? Welke lens is goed voor portretfotografie en kinderen? Of juist voor natuur, landschapsfotografie of closeups en macrofotografie (details). Welke macrolens raad ik jou juist af? (bekijk dit even voor je koopt). Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Natuurlijk wil je niet te veel geld uitgeven aan een lens. In dit artikel schiet ik jou te hulp met verschillende voordelige lenzen voor Canon EOS 2000D en wat hiervan de eigenschappen zijn zodat jij een betere keuze maakt en een dure miskoop voorkomt.

Goed om te weten en uniek, alle adviezen over camera’s & lenzen op dit blog zijn 100% onafhankelijk. Geen belangen bij je aankoop, geen links naar of banden met camerawinkels. Omdat het heel moeilijk blijft keuzes te maken kan jij gratis persoonlijk aankoopadvies op maat krijgen :). Er staan al 5000+ reacties op het blog.

Gratis Download.


Voor je verder leest raad ik je trouwens aan om Gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie te downloaden >>(klik op de gele tekst).

Ontdek de 10 onmisbare stappen voor krachtige & creatieve fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en 100% onafhankelijk), voorkom een miskoop door aankoopadviezen, 50+ inspirerende foto’s met uitleg erbij.

Inhoud

Lenzen voor Canon EOS 2000D op een rijtje

 • Canon 50mm f/1.8 STM (118,95 euro)
 • Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS (499 euro)
 • Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM C (459 euro)
 • Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM (399 euro)
 • Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM (239 euro)
 • Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM (498 euro)
 • Canon EF-S 10-18 mm of Canon EF-S 10-22 mm (verschil)
 • Canon EF-S 35 mm f2.8 Macro IS STM (360 euro)
 • Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD (699 euro)

Welke lens moet ik kopen?

Om te bepalen welke lens het meest geschikt is voor jou, is het eerst belangrijk om te bepalen wat voor soort onderwerpen je fotografeert.

Als jij in de fietsenwinkel zegt dat je een goede fiets zoekt, dan is de vraag wat je vooral wil met die fiets (station, touren, racen enz). Zo werkt het bij een lens ook.

Welke onderwerpen fotografeer jij?

Reisfotografie &  vakantie

Maak jij alleen foto’s tijdens vakanties/reizen? Dan heb je een ander soort lens nodig dan voor bijvoorbeeld landschappen en architectuur.

Voor reisfotografie is een lens met een redelijk zoombereik meestal voldoende. Waarschijnlijk wil je op reis niet vaak van lens wisselen, dus raad ik een allround lens aan. Verderop in dit artikel bespreek ik welke allround lenzen je kunt kopen als beginner.

Landschapsfotografie & steden/architectuur

Voor landschapsfotografie en architectuur heb je vaak meer aan een groothoeklens, zodat je een weidse foto kunt maken. Bij landschapsfotograaf is een beetje kunnen inzoomen (telelens) trouwens ook interessant om een deel van een landschap eruit te pikken.

Dierenfotografie

Ook voor foto’s van dieren (safari, wildlife en vogels) heb je wat meer bereik nodig, zodat je de dieren niet hoeft te benaderen en vogels in vlucht kunt vastleggen.

Macrofotografie

Voor macrofotografie, waarbij je details wilt fotograferen van bloemen en insecten, kan je een zogeheten macrolens gebruiken maar dit hoeft als beginner niet per se. Bekijk ook mijn artikel beste accessoires voor macrofotografie. 

Sportfotografie

Sporters zijn vaak wat verder weg, zodat je een zoomlens nodig hebt om ze dichterbij te halen in je foto’s en mooie actiemomenten vast te leggen.

Portretfotografie

Houd je je meer bezig met portretfotografie en/of maak je vaak foto’s van je (klein)kinderen, dan ben je meer op zoek naar een lens die je foto’s een mooie, wazige achtergrond geven. Dan komt de nadruk meer te liggen op je onderwerp.

Voor portretfotografie maar ook voor andere foto’s met prachtige onscherpe achtergronden (details, macro, binnenfotografie, huisdieren) raad ik je aan om mijn E-boek Ontdek de Creatieve Lens te downloaden>> (klik op het geel). Daarin beschrijf ik de beste daarvoor voor de beginner, het is mijn nr 1 aanrader.


Beste lenzen voor Canon 2000D

De lenzen die ik hieronder op een rijtje zet, zijn betaalbaar en vooral bedoeld voor de beginnende fotograaf. Ik heb de lenzen in categorieën geplaatst. Het zijn lenzen die populair zijn, niet duur en in verhouding ook niet te zwaar. Natuurlijk zijn er ook andere lenzen. De lenzen hieronder zijn onder andere ook geschikt voor deze camera’s:

– Canon EOS 2000D en 4000D (en ouder: 1300D, 1200D, 1100D, 1000D enz)

– Canon EOS 800D en 850D (en ouder: 750D/760D, 700D, 650D, 600D, 550D, 500D, 450D enz)

– Canon EOS 200D en 250D (en ouder: 100D)

– Canon EOS 77D

Natuurlijk kunnen ze ook voor andere beginnende Canon spiegelreflexcamera’s worden gebruikt.

Zie ook mijn artikel beste Canon spiegelreflexcamera voor beginners

Beste portretlens voor Canon

Foto: cursist Monica de Jong

Beste lens voor portretfotografie, kinderfotografie & huisdieren

Met een portretlens maak je heel mooie onscherpe achtergronden, fotografen noemen dit ook wel ‘weinig scherptediepte‘. Het onderwerp wordt prachtig scherp en de achtergrond mooi rustig en onscherp. Welke lens is goed voor de Canon 2000D?

Canon 50mm f/1.8 STM (118,95 euro)

De lens is geschikt voor zowel spiegelreflexcamera’s (DSLR) met een APS-C sensor als voor fullframe DSLR. Dus je kan hem ook nog ‘meenemen’ naar andere spiegelreflexcamera’s als je je helemaal zou ontwikkelen.

Brandpuntsafstand

Een vaste brandpuntsafstand van 50 millimeter. Simpel gezegd: je kan niet inzoomen met deze lens maar je moet zoomen “met je benen”. Dus wat dichterbij gaan staan als je je onderwerp wat groter in beeld wil en wat verder weg als je meer ruimte wil in je foto.

Groot diafragma (lichtsterk)

Je kan een heel groot diafragma kiezen (maximaal f/1.8) en dit maakt die prachtige wazige achtergrond. Voor portretfotografie is het ook niet nodig om de Canon 50 mm lens met een lichtsterkte van f/1.4 te kopen. De f/1.4 lens is bovendien een stuk duurder (momenteel kost de lens 359 euro).

Dus laat je geen f/1.4 aanpraten als je een beginner bent. Dat gaat echt het verschil niet maken.

Autofocus/manuele focus

Je kunt de lens zowel automatisch (AF) als handmatig (MF) scherpstellen. Autofocus is natuurlijk het handigste.

Weathersealing

De Canon lens is niet beschermd tegen stof en spatwater maar dat is als beginner ook niet zo erg bij portretfoto’s. Van regen word je model namelijk chagerijnig 😉

Beeldstabilisatie

Geen ingebouwde stabilisatie. Voor zo’n vrij korte lens is dat ook niet nodig. Maak je hier niet druk om.

Gewicht

De lens weegt slechts 159 gram. Dit is heel licht en vrij compact ook! Je neemt deze lens heel makkelijk mee.


Beste allround lens voor vakantie en reizen

Op reis wil je dingen dichterbij kunnen halen, niet te veel meezeulen en het liefste ook niet of zo min mogelijk van lens wisselen.

De benoemde allround lenzen zijn niet geschikt voor fullframe DSLR. Alleen als beginner heb je ook niet veel aan een fullframe camera.

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS (499 euro)

Brandpuntsafstand (hoe lang is de lens en wat zijn zoommogelijkheden)

Een variabele brandpuntsafstand van minimaal 18 en maximaal 200 millimeter (superzoom). Dit kan je bijvoorbeeld goed gebruiken voor reisfotografie of vakantie.

Lichtsterkte

Het maximale diafragma is f/3.5-5.6. Dit is prima voor op reis maar voor binnenfotografie is het iets minder ideaal.

Autofocus/manuele focus

Het objectief is handmatig en automatisch scherp te stellen. Je kunt dus mooi de autofocus gebruiken.

Weathersealing

Niet stof- en spatwaterdicht. Ik raad aan een regenhoes te gebruiken maar misschien ben je wel meer “mooi-weer-fotograaf”….? 😉

Beeldstabilisatie

Er is ingebouwde stabilisatie aanwezig. Dit compenseert onscherpte veroorzaakt door trillende handen.

Gewicht

De lens weegt 600 gram.


Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM C (459 euro)

Wil je wat meer zoombereik, bijvoorbeeld voor dieren of andere onderwerpen die vaak verder weg zijn? En wil je ook weidse foto’s kunnen maken met diezelfde lens? Dan kan je denken aan een lens van 18-300 mm.

Brandpuntsafstand

Je kan tussen 18 en 300 mm zoomen. Dit is behoorlijk allround. Je kan dieren zo een stuk dichterbij halen en als ze niet heel ver weg zijn bijvoorbeeld ook een portret maken van alleen de kop. Ook in de dierentuin is dit een mooi bereik.

Lichtsterkte

Een maximaal diafragma van f/3.5-6.3, dit is prima voor op reis maar voor binnenfotografie is het iets minder ideaal. Ook in situaties als een jungle is het minder ideaal omdat daar vaak erg weinig licht is.

Autofocus/manuele focus

Scherpstellen gebeurt handmatig of automatisch.

Weathersealing

Niet beschermd tegen vocht of stof.

Beeldstabilisatie

De stabilisatie is ingebouwd in de lens. De afkorting OS betekent Optical Stabilizer.

Filters mogelijk?

Filters van 72 millimeter zijn geschikt.

Gewicht

De lens weegt 585 gram.


Nog meer willen zien? Bekijk mijn artikel beste betaalbare zoomlens voor Canon


Beste lens dieren voor Canon

Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM (399 euro)

Wil je een iets voordeligere lens dan de hierboven genoemde 18-300 mm lens? Dan kan je aan deze lens denken. Voor dieren is 300 mm wel wat beter maar het is zeker een prima allround lens om mee te starten. Ook voor sport of kinderen die op een afstandje spelen en zichzelf zijn is 250 tot 300 mm een goed bereik.

Brandpuntsafstand

Je zoomt tussen 18 en 250 mm. 18 mm voor mooie weidse foto’s (denk aan landschap of gebouwen) en 250 mm bijvoorbeeld voor dieren, sport maar ook kinderen die verder weg zijn.

Lichtsterkte

Dezelfde lichtsterkte als de hiervoor benoemde lens (maximaal diafragma f/3.5-6.3). Prima voor de beginner, voor binnen uit de hand is het iets minder als er minder licht is.

Weathersealing

De lens is niet stof- en spatwaterdicht.

Beeldstabilisatie

Stabilisatie is ingebouwd.

Filters mogelijk?

Je kunt filters van 62 millimeter gebruiken, hoewel die als beginner niet zo belangrijk zijn.

Gewicht

595 gram.


Beste groothoeklens Canon

Beste lens voor landschapsfotografie en gebouwen

Onderstaande groothoeklenzen zijn niet geschikt voor fullframe spiegelreflexcamera‘s, maar daar heb jij geen last van met jouw Canon 2000D. Het zijn namelijk EF-S lenzen en die passen niet op fullframe camera's.

Een groothoeklens gebruik je bijvoorbeeld voor echt weidse landschappen of gebouwen. Of interieurfotografie (woningen, denk aan fotografie voor makelaars). Het gaat om weidse beelden, ik vind zelf landschappen erg mooi!

Je kan op zich prima starten met de kitlens van 18-55 mm maar als je nog weidsere foto’s wil maken, bekijk dan de lenzen hieronder even 🙂

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM (239 euro)

De groothoeklens kwam in 2014 op de markt. Het is de opvolger van de Canon EF-S 10-22mm lens, die in 2004 werd uitgebracht. Dit is een voor de hand liggende lens die goed is geprijsd en niet zwaar is.

Brandpuntsafstand

Een variabele brandpuntsafstand van 10 tot 18 millimeter.

Lichtsterkte

Het is geen lichtsterke lens, het maximale diafragma is f/4.5-5.6. Die heb je vaak ook niet nodig.

Autofocus/manuele focus

Je kunt deze groothoeklens zowel handmatig als automatisch scherpstellen.

Weathersealing

Geen coating om de lens te beschermen tegen stof en spatwater.

Beeldstabilisatie

Er is ingebouwde stabilisatie aanwezig.

Filters mogelijk?

Geschikt voor filters van 67 millimeter

Gewicht

Dit groothoekobjectief weegt 240 gram, makkelijk mee te nemen.


Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM (498 euro)

Voor wie nog wat meer eisen stelt, is dit ook een mooie lens voor weidse beelden.

Brandpuntsafstand

Variabele brandpuntsafstand van 10 tot 22 millimeter. Gelijkwaardig aan 16-35 millimeter fullframe, dit wordt veel gebruikt voor landschappen of architectuur.

Lichtsterkte

De maximale lensopening is f/3.5-4.5, het minimale diafragma is f/27. Dit is geen lichtsterke lens.

Autofocus/manuele focus

Scherpstellen kan zowel handmatig als automatisch.

Weathersealing

Geen afdichtingen tegen stof en spatwater.

Beeldstabilisatie

Geen ingebouwde stabilisatie aanwezig.

Filters mogelijk?

Je kunt filters gebruiken van 77 millimeter.

Gewicht

De 10-22 millimeter breedhoeklens weegt 385 gram.


Canon EF-S 10-18 mm of Canon EF-S 10-22 mm (verschil)

Ik zal deze twee groothoeklenzen even met elkaar vergelijken. Wat zijn verschillen?

 • Het eerste wat opvalt, is dat alleen bij de goedkopere lens beeldstabilisatie is ingebouwd. Als je vaker landschappen of gebouwen fotografeert dan doe je dat meestal vanaf statief (hoewel de beginner daar nog niet zo van houdt). Op zo’n korte lens is het niet zo erg als je geen beeldstabilisatie hebt.
 • Volgens reviews op internet ontlopen de twee lenzen elkaar niet veel op het gebied van beeldkwaliteit.
 • De resolutie van de 10-22 mm groothoeklens van Canon is net wat beter dan die van de 10-18 mm lens. De hoeken van de foto’s genomen met de 10-18 millimeter groothoeklens zijn wat scherper. Van de foto’s die met de 10-22 millimeter lens zijn gemaakt, is het midden scherper.
 • Waar de Canon 10-18 mm volledig van kunststof is gemaakt, heeft de Canon 10-22 mm een metalen lensvatting. Wil je een stevige, vrij grote groothoeklens? Dan is de Canon 10-22 mm geschikt voor jou.
 • Mensen met een klein budget die op zoek zijn naar een voordelig alternatief raad ik de 10-18 millimeter aan.

Tot slot, voor beide lenzen is een zonnekap verkrijgbaar, waardoor je veel minder last hebt van vervelende lichteffecten bij fotograferen met tegenlicht (lensflare).

Nog meer groothoeklenzen?

Bekijk mijn artikel Beste groothoeklens voor Canon (hier staan ook duurdere lenzen bij)


Beste macrolens canon

Foto: cursist Ellen van het Nederend

Beste macrolens voor closeups en details

Aan welke lens kan je denken als jij houdt van bloemen, details, insecten en andere beestjes, close-ups of abstracte details? Uiteraard zijn er meerdere opties maar de lens hieronder is een goede lens.

Wil je het goedkoper? Bekijk dan mijn artikel beste accessoires voor macrofotografie (dat zijn geen echte macrolenzen). Je kan ook tussenringen gebruiken of een voorzetlens.

Canon EF-S 35 mm f2.8 Macro IS STM 

Brandpuntsafstand

35 mm is een erg korte lens, je moet dan best wel dicht op je onderwerp zitten om een goede vergroting te halen (op 3 cm!). Bij bloemen is dat niet zo’n probleem, bij insecten soms wel. Dan zijn ze foetsie 😉

Let op, deze lens is erg kort en raad ik daarom niet aan. Je moet echt te dicht op je onderwerp zitten, niet handig. Als je er zo’n 100 euro bijlegt, neem dan bijvoorbeeld de Sigma 105 mm EX DG Macro OS HSM. Dan heb je meteen een allround lens!

Lichtsterkte

f/2.8, dit is heel mooi voor wazige achtergronden in je foto’s. Creatieve achtergronden maken gaat dan handig.

Autofocus/manuele focus

Je kunt de macrolens handmatig of automatisch scherpstellen. Handmatig is nog preciezer bij macrofotografie, echt die stampertjes precies scherp willen hebben bijvoorbeeld!

Weathersealing

De lens is niet spatwaterdicht. Een lens voor zonaanbidders dus…

Beeldstabilisatie

Ja

Filters mogelijk?

Geschikt voor filters van 49 millimeter.

Gewicht

De Sigma macrolens weegt 280 gram.


Meer weten over macrolenzen?

Bekijk mijn artikel Beste macrolens voor Canon. Daar ga ik dieper in op macrolenzen.


Beste telelens canon

Beste superzoomlens (safari, dieren, wildlife & vogels)

Dit is de meest allround lens maar voor de beginner misschien wat aan de dure kant. Ook erg goed voor in de dierentuin.

Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD (699 euro)

De lens is niet geschikt voor fullframe spiegelreflexcamera’s.

Het is op dit moment de enige lens met zo’n enorm zoombereik.

De lens heeft beeldstabilisatie en is beschermd tegen stof- en spatwater. Voor ongeveer 40 euro kun je er een zonnekap bij kopen, die je beter niet kunt gebruiken bij een korte brandpuntsafstand. De zonnekap is dan zichtbaar op je foto’s.

Je hoeft niet vaak te wisselen van lens en dat is natuurlijk een voordeel voor op vakantie. Je hebt maar één lens nodig voor foto’s van dichtbij en veraf.


Voor meer info zie mijn review over de Tamron 18-400 mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD

Wil je nog meer weten? Bekijk mijn artikel over Canon lenzen voor dierenfotografie en safari


Ontvang nu gratis het boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis downloaden >>(klik op het geel)

 • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie met jouw Canon
 • Duidelijke uitleg met inspirerende voorbeeldfoto’s
 • 50+ pagina’s waardevolle tips
 • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens” voor Canon, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
 • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
 • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle Videocursussen met stap-voor-stap-uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen en Camera Handleiding Video specifiek voor Canon spiegelreflexcamera: functies, instellingen, wat doe je wanneer bij  =Canon?

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen 


Stel onderaan je vragen over lenzen voor de Canon EOS 2000D en ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies van mij 🙂

Scroll naar beneden. 

 • Ik reageer persoonlijk op jouw vraag (die met dit artikel te maken heeft) en ben 100% onafhankelijk. Er is geen belang bij wat jij koopt.
 • Geef even genoeg informatie: je camera en lenzen die je hebt, wat je wil fotograferen en in welke omstandigheden (ook binnen?) en wat je budget ongeveer is.

Bronnen

Dit artikel is gebaseerd op mijn ervaringen als docent, meer dan 1500 beginners hielp ik beter fotograferen. Hierbij zie ik ook regelmatig mensen met deze lenzen en hun resultaten tijdens fotobesprekingen.

Verder zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

eoszine.nl

dpreview.com

Canon.nl

KenRockwell.com

Digitalcameraworld.com

petapixel.com

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen.Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden.In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Anne
Door

Anne

op 10 Jul 2020

Beste Joris,Graag zou ik ook gebruik willen maken van uw aankoopadvies. Na heel wat gefotografeerd te hebben met een spiegelreflexcamera van iemand anders (heel eerlijk voornamelijk in de automatische stand), heb ik nu besloten om mij meer te gaan verdiepen in de fotografie. Naast het volgen van een goede cursus om dit te leren wil ik ook een camera en een lens/lenzen aanschaffen. Welke camera ik ga kopen, ben ik denk ik wel uit. Mijn oog is gevallen op de canon EOS 800D. Alleen kom ik er maar niet uit welke lens/lenzen ik het beste kan kopen. Ik fotografeer vooral veel buiten: natuur, landschap, dieren, steden (ook vaak in het donker). Ik ben vooral opzoek naar een of twee lenzen om eigenlijk deze dingen te kunnen gaan fotograferen. Een 50mm lens, macrolens en telelens (150-600mm), kan ik altijd van iemand lenen, dus die wil ik nu nog niet aanschaffen. Ik twijfel heel erg tussen een echte allround lens (bijv de Tamron 16-300 of Tamron 18-400) of twee lenzen (bijv. Sigma EF-S 17-50mm f/2.8 en de Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM ). Mijn budget ligt ongeveer rond de 600-700 euro voor de lens/lenzen, maar mocht ik voor iets meer echt betere kwaliteit hebben, dan ga ik daarvoor. Wat zou uw advies hierin zijn? Andere opties zijn ook altijd welkom.Alvast bedankt!

Wendy
Door

Wendy

op 27 Dec 2020

Beste Joris, Ik heb de Canon 2000D. Ik wil hier graag de 50 mm F/1.8 lens voor aanschaffen. Maar ik zie deze alleen voor een EF vatting. De Canon 2000D heeft een EF-S vatting. Kan je specifiek aangeven welke 50 mm lens geschikt is voor de 2000D? Alvast bedankt voor de moeite

Joris-Dijkema
Marcel
Amber
Door

Amber

op 26 Apr 2023

Beste Joris, Ik zou graag gebruik willen maken van je aankoopadvies. Ik gebruik de canon 2000D met de lens EF-S 55-250 F4-5.6 IS STM. Welke lens kan ik het beste gebruiken voor binnen, bij feestjes/diners? Ik zie door de bomen het bos niet meer…

Joris Dijkema
Door

Joris Dijkema

op 12 May 2023

Hi Amber, ik ben er even tussenuit geweest. Excuus voor de latere reactie. Voor binnen wil je een lens waar veel licht doorheen kan. Bijvoorbeeld een f/2.8 lens. Bijvoorbeeld SIGMA 17-50MM F/2.8 EX DC OS CANON (die heb je tweedehands nog zag ik net). Het zoomen is handig want je wil ook wat flexibel zijn.

Thomas Van Zanden
Door

Thomas Van Zanden

op 29 Sep 2023

Beste Joris Dijkema Ik ben op zoek naar een camera voor vliegtuigen. Heeft u een aanrader voor mij Met vriendelijke groet Tomas Van zanden

Joris Dijkema
Door

Joris Dijkema

op 03 Oct 2023

Hi Tomas, wat je budget ongeveer?

Arne
Door

Arne

op 14 Feb 2024

Hey past een sigma 150-500mm lens op een canon eos 2000d?

Joris Dijkema
Door

Joris Dijkema

op 19 Feb 2024

Als dit de versie is voor Canon EF (Canon spiegelreflex) dan past dit inderdaad. Daar moet je even goed naar kijken, dat het niet de versie is voor Nikon of Sony bijvoorbeeld.

corinda
Door

corinda

op 08 Apr 2024

Dag Joris, Ik heb een Canon EOS 2000d met een 50 mm lens en een kitlens 18-55 mm. Zou graag weer een stapje verder willen naar een andere lens voornamelijk voor het fotograferen van kinderen en familieportretten. Heb jij misschien nog tips voor mij?

Joris Dijkema
Door

Joris Dijkema

op 29 Apr 2024

Hi Corinda, kinderportretten zijn mooi met de 50mm f/1.8 (foto's zijn wel scherper op f/2.8 trouwens). Familieportretten kan je ook de 18-55mm voor gebruiken. Voor kinderen die verder weg zijn bijv. de 55-250mm f/4-5.6 IS STM of een allround lens nemen van bijv. 18-250 of 18-300mm.

martin
Door

martin

op 22 Jun 2024

hallo joris wat is een goed alternatief voor een tamron 18-400 voor een canon eos 2000d om vogels en wild mee te fotograferen in het bos, mijn budget is ongeveer 800 euro. mvg martin

Joris Dijkema
Door

Joris Dijkema

op 22 Jun 2024

Hi Martin,Je kan denken aan een Tamron of Sigma 150-600mm lens. Eventueel tweedehands.

Angelica
Door

Angelica

op 16 Jul 2024

Hallo Joris Heb een Tamron 18-400 mm lens, maar past die op een Canon EOS 2000D? Hij past niet op mijn oude canon EOS 500D. Heb ik misschien een hulpstukje nodig of zo? Hoor graag van je. Gr. Angelica

Joris Dijkema
Door

Joris Dijkema

op 17 Jul 2024

Hi Angelica, Tamron maakt die lens (18-400mm) zowel voor Canon als voor Nikon. De versie voor Canon zou naar mijn mening wel moeten passen op je canon 2000D maar als het de versie voor Nikon is past dit niet. Heb je mijn gratis E-book al gedownload? Dan volgen ook meer tips over fotografie, je camera en video's

Reactie plaatsen