Nikon Z9 systeemcamera Preview

De Nikon Z9 wordt in de herfst van 2021 verwacht maar we hebben nu al rumoeren gehoord over de camera, welke specificaties kunnen we van deze camera verwachten? Nikonrumors.com heeft deze gelekte specificaties ontvangen en ze zeggen dat deze van “een betrouwbare” bron komen. De Nikon Z9 wordt beschreven als de D6 body met de mogelijkheden van een EOS R5 en de autofocus van A9II.


Goed om te weten en uniek, alle adviezen over camera’s & lenzen op dit blog zijn 100% onafhankelijk. Geen belangen bij je aankoop, geen links naar of banden met camerawinkels. Ook word ik op geen enkele wijze gesponsord door cameramerken

Voor je verder leest raad ik je aan om Gratis het Boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie voor Nikon te Downloaden >>(klik op het geel). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie met Nikon, ontvang als je wil persoonlijk aankoopadvies over camera’s/lenzen op maat, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens voor Nikon (betaalbaar en geen verkoop van lenzen), tips over camera-instellingen en boordevol inspirerende voorbeeldfoto’s met duidelijke uitleg.

Inhoud

Megapixels en Sensoren

Er wordt gezegd dat de Nikon Z9 met een fullframe 46 megapixel sensor komt in tegenstelling tot de 60 megapixels die eerder als rumoer gold. Nikon zou ook een nieuwe EXPEED processor ontwikkeld hebben speciaal voor 8k opnames.

Continu-opname en Autofocus

Er wordt gezegd dat de nieuwe EXPEED processor voor een autofocus systeem zal zorgen die vergelijkbaar is met die van de Sony A9II, verder kan de Z9 een continu-opname maken van 20 foto’s per seconde, ideaal voor sport of wildlife fotografen. Er wordt ook gezegd dat de object detectie een stuk verbeterd is.

ISO Bereik

Het standaard ISO bereik van deze camera is 64-25,600 met twee extra opties voor Hi1 en Hi2, de daadwerkelijke prestaties qua ruis zijn nog onbekend maar met de nieuwe processor kunnen we zeker een verbetering verwachten ten opzichte van de Z8 of de D850.

Video

De Z9 zal ook erg gewild worden bij de videografen, hij kan 8K op 30 fps en 4k in 120, 60 of 30 fps opnemen.

Gewicht en formaat

Qua afmetingen weten we eigenlijk nog niks, we hebben wel 3d prototype modellen gezien, we zien hier een lcd schermpje boven op de camera om snel je instellingen te controleren, een hotshoe op de viewfinder en een extra grip, net zoals de Nikon D6, voor verticaal fotograferen. Het lijkt erop dat de LCD op de achterkant wat groter is dan die van de D6 maar wel vast zit en dus niet kantel of draaibaar is.

Handige extra’s

  • Twee XQD/CFX type B geheugen kaart slots
  • Verbeterde LAN, USB-C, WiFi en GPS
  • Nieuwe batterij: Nikon EN-EL18x

Prijs

De prijs zal waarschijnlijk tussen de $6000 en $7000 dollar kosten, een exacte prijs kunnen we uiteraard nog niet geven.

Conclusie

Het duurt op het moment van schrijven nog een jaar voordat de camera daadwerkelijk beschikbaar zal zijn voor de consument, de besproken specificaties kunnen dus nog veranderen. Verder wordt er gezegd dat de Nikon Z9 getest zal worden tijdens de olympische spelen in Tokyo in juni 2021. Maar wat de uiteindelijke specificaties van de Z9 zullen zijn is het wel duidelijk dat Nikon erg hoog richt met zijn eerste echte vlaggenschip systeemcamera. Hij zal erg in de smaak liggen bij een erg groot bereik van professionals.


Ontvang nu gratis het boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis boek voor Nikon Downloaden >>(klik op het geel)

  • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie met Nikon
  • Duidelijke uitleg met inspirerende voorbeeldfoto’s
  • 50+ pagina’s waardevolle tips
  • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
  • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies voor Nikon op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle Videocursussen, stap-voor-stap uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen voor Nikon

Bronnen

https://nikonrumors.com

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen. Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden. In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Reactie plaatsen