Canon EOS R3 Systeemcamera (verwacht)

Wat weten we nu allemaal al over de Canon EOS R3 systeemcamera? In dit artikel bespreken we alle informatie die Canon ons al gegeven heeft over de R3. Ben je al benieuwd wat deze camera in huis heeft? Lees dan snel verder!

Gratis Ebook fotografie tips

Voor je verder leest raad ik je trouwens aan om Gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Natuurfotografie te downloaden >>(klik op de gele tekst).

Ontdek de 10 onmisbare stappen voor krachtige & creatieve fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en 100% onafhankelijk), voorkom een miskoop door aankoopadviezen, 50+ inspirerende foto’s met uitleg erbij.

Goed om te weten en uniek, alle adviezen over camera’s & lenzen op dit blog zijn 100% onafhankelijk. Geen belangen bij je aankoop, geen links naar of banden met camerawinkels. Ook word ik op geen enkele wijze gesponsord door cameramerken.

Inhoud

Belangrijkste eigenschappen Canon EOS R3 systeemcamera op een rij

Prijs

Er is nog geen definitieve prijs bekend maar we kunnen deze al wel beredeneren als we kijken naar de prijs van de R5 en die van de EOS-1DX Mark III. Maar waarom kijken we eigenlijk naar de prijs van de EOS-1DX Mark III? De Canon EOS R3 is namelijk gebaseerd op de populaire EOS 1-D serie. Dus de prijs van de R5 is op dit moment €4.499,- en de prijs van de 1DX III is €7.599,- dus we kunnen aannemen dat de prijs ergens in deze range zit.

Verder zijn er rumoeren over een Canon EOS R1 die automatisch nog duurder zal worden dan de Canon EOS R3.

Sensor

In de Canon EOS R3 zullen wij een nieuw ontwikkelde BSI stacked CMOS-sensor vinden. Deze sensor zal samengaan met Canon zijn meest recente DIGIC X processor. Stacked CMOS-sensoren zullen de volgende generatie sensoren worden doordat ze enorm snel uitgelezen kunnen worden wat weer zorgt voor een snellere burst opname, ideaal voor sport en reportage fotografen. Of wildlife en vogels.

Continu-opnamen

Zoals hiervoor gezegd zal de R3 enorm snelle leessnelheden hebben, dit zorgt ervoor dat de Canon EOS R3 een continu-opname snelheid zal hebben van 30 foto’s per seconden met continu autofocus en oog herkenning.

Autofocus

De autofocus zal de mogelijkheid hebben om ogen, hoofden en lichamen te herkennen. Ook krijgt de R3 de mogelijkheid om door de viewfinder met je ogen je onderwerp te selecteren waarop scherp gesteld wordt.

Je zou het AF focuspunt moeten kunnen selecteren en bewegen naar je gewenste punt. Deze oog gestuurde autofocus moet ervoor zorgen dat professionele natuurlijk en snel controle hebben over hun autofocus. Dit zal de tijd die je normaal besteed aan een traditionele knop of joystick gebaseerde autofocus controle aanzienlijk verminderen.

Foto: Canon

Bouw

Aangezien de R3 gebaseerd is op de 1DX serie kunnen we dezelfde duurzaamheid verwachten. Ook kunnen we dezelfde mate van stof en water bestendigheid verwachten. Verder heb je net als de 1DX serie een ingebouwde grip waardoor je zowel verticaal als horizontaal moeiteloos kan fotograferen.

Video

Qua video opnames is er nog niks definitief bekend, ook weten we nog niet of je de autofocus kan besturen met je ogen terwijl je filmt. We zullen moeten afwachten totdat Canon met meer informatie komt.

ISO-Bereik

Aangezien Canon gebruik maakt van een nieuwe sensor zullen we ook de ISO-instellingen moeten afwachten, we kunnen nog niks zeggen over de prestaties rondom situaties met weinig licht. Wel weten we dat BSI-sensoren over het algemeen minder ruis hebben dan normale stacked CMOS-sensoren.

Beeldstabilisatie

Over beeldstabilisatie kunnen we officieel ook nog niks zeggen, wel kunnen we speculeren. Tegenwoordig hebben bijna alle systeemcamera’s ingebouwde beeldstabilisatie (IBIS) de 1DX serie had dit echter niet. Er bestaat dus weldegelijk een grote kans dat de Canon EOS R3 in body image stabilization (IBIS) zal hebben.

Connectiviteit

Canon heeft verteld dat de R3 de mogelijkheid zal hebben om met de Canon mobile file transfer-app te verbinden doormiddel van de kracht van 5G. In deze app heb je ook de mogelijkheid om je afbeeldingen te verzenden of bij te werken, je kan zelfs audio opnames maken en deze toevoegen aan een bepaalde opname je kan deze opnames bijvoorbeeld terug luisteren tijdens de nabewerking en precies weten wat je initiële plan was.


Ontvang nu gratis het boek de 10 Bouwstenen van Betere Natuurfotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis Natuurfotografie Boek downloaden >> (klik op het geel)

  • In deze 10 onmisbare stappen naar krachtige en creatieve natuurfotografie
  • Duidelijke uitleg met 50+ inspirerende voorbeeldfoto’s met uitleg
  • 50 pagina’s waardevolle tips
  • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
  • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle 300+ Videolessen, stap-voor-stap uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie

Stel onderaan je vragen

Scroll naar beneden. 

  • Ik reageer persoonlijk op jouw vraag (die met dit artikel te maken heeft) en ben 100% onafhankelijk. Er is geen belang bij wat jij koopt.
  • Geef even genoeg informatie: je camera en lenzen die je hebt, wat je wil fotograferen en in welke omstandigheden (ook binnen?) en wat je budget ongeveer is.

Naast 10 jaar ervaring in de fotografie en ervaringen van cursisten gebruikte ik deze websites: canon.nl, dpreview.com, canonrumors.com en camerajabber.com

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen.Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden.In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Rob Regeer
Door

Rob Regeer

op 29 Apr 2021

Beste Joris, Ik ben beeldend kunstenaar en zou graag een goede camera willen aanschaffen voor het fotograferen van mijn schilderijen. Ik zie door alle bomen het bos niet meer, en toen kwam ik 'jou' tegen. Kun jij mij helpen aan een goed advies. Ik denk zelf aan een canon met een 50 mm standaard lens, budget 750-1500 euro. Alvast veel dank voor de moeite. Mvg. Rob Regeer

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 30 Apr 2021

Kiezen is moeilijk inderdaad. Er is te veel keuze. Ik weet niet wat het doel is van de foto's (alleen website is weer iets anders dan bijv. grotere afdrukken). Je kan bijv. denken aan een Canon EOS 250D en begin eens met de 18-55mm kitlens. Daarna kan je altijd nog een andere lens kopen, de 50mm lens is niet echt goed voor je schilderijen.

Reactie plaatsen