Canon EOS R8 systeemcamera

De Canon EOS R systeemcamera krijgt mogelijk een opvolger, misschien wel de Canon EOS R8 systeemcamera. De EOS R was de eerste fullframe systeemcamera van Canon. Ontdek wat de vermoedelijke specificaties worden van de nieuwe Canon R8.

Gratis Download.


Voor je verder leest raad ik je trouwens aan om Gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Natuurfotografie te downloaden >>(klik op de gele tekst).

Ontdek de 10 onmisbare stappen voor krachtige & creatieve fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en 100% onafhankelijk), voorkom een miskoop door aankoopadviezen, 50+ inspirerende foto’s met uitleg erbij.

Goed om te weten en uniek, alle adviezen over camera’s & lenzen op dit blog zijn 100% onafhankelijk. Geen belangen bij je aankoop, geen links naar of banden met camerawinkels. Ook word ik op geen enkele wijze gesponsord door cameramerken.

Inhoud


Canon R8 (vermoedelijke) specificaties

 • 30.3 megapixel fullframe sensor
 • DIGIC X
 • 5-assige beeldstabilisatie
 • 12 foto's per seconde met mechanische sluiter
 • Video 4k 30p (geen crop)
 • Video 4k 60p (crop)
 • CF Express/SD dual card slot

Het zijn vermoedelijke eigenschappen, het is nog niet helemaal duidelijk. Ook is het verschil tussen de R8 en de R6 & R6II nog niet helemaal duidelijk. In principe zou de R8 een wat lager model moeten zijn. 


Ontvang nu gratis het boek de 10 Bouwstenen van Betere Natuurfotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Download.


Gratis Natuurfotografie Boek downloaden >> (klik op het geel)

 • In deze 10 onmisbare stappen naar krachtige en creatieve natuurfotografie
 • Duidelijke uitleg met 50+ inspirerende voorbeeldfoto’s met uitleg
 • 50 pagina’s waardevolle tips
 • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
 • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
 • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle 400+ Videolessen, stap-voor-stap uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie

Meer populaire artikelen 


Stel onderaan je vragen over de Canon EOS R8 & krijg persoonlijk aankoopadvies op maat   

Scroll naar beneden. 

 • Ik reageer persoonlijk op jouw vraag (die met dit artikel te maken heeft) en ben 100% onafhankelijk. Er is geen belang bij wat jij koopt.
 • Geef even genoeg informatie (hoe meer, hoe beter): je camera en lenzen die je hebt, wat je wil fotograferen en in welke omstandigheden (ook binnen?) en wat je budget ongeveer is.
Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen. Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden. In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Léon
Door

Léon

op 09 Mar 2023

Ter vervanging van de Canon EOS1200D overweeg ik de aanschaf van de EOS R8. Qua prijs is dit wat ik max aan een body wil uitgeven. Ik fotografeer dieren (oa katten en vogels). Kan ik mijn huidige objectieven via een adapter blijven gebruiken? Wat denk jij

Louise
Door

Louise

op 15 Sep 2023

Ik twijfel tussen de canon R8, Nikon Z6 en canon RP. Voor landschapsfotografie, bergwandelingen, macro ook intressant en stad/ straatfotografie. Budget 1000 - ong 2300 voor body en lens/ lenzen.

Joris Dijkema
Door

Joris Dijkema

op 28 Sep 2023

Hi Louise, Voor wandelingen, landschap, macro enz. heb je op zich niet per se een fullframe camera nodig. Ik zou eerder voor bijv. een R10 van Canon gaan en geld in lenzen steken. Bijv. echte macrolens (kan ook met adapter en een macrolens voor spiegelreflex).

Reactie plaatsen