Mijn top 10 foto's 2019

Met 10 favoriete foto’s blik ik nog even terug op 2019 🙂

Voor je verder leest raad ik je aan om Gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie te downloaden >>(klik op het geel). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, ontvang als je wil persoonlijk aankoopadvies over camera’s/lenzen op maat, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en geen verkoop van lenzen), tips over camera-instellingen en boordevol inspirerende voorbeeldfoto’s met duidelijke uitleg.

In willekeurige volgorde

Alleen in de Schotse hooglanden… Wat een uitzicht…

Forever free. Ik vier op de Lofoten (Noorwegen) dat ik nooit meer in dienst zal werken… Mijn besluit om nooit meer juridisch werk te doen (ik was jurist) en  fotografiedocent te worden is de beslissing van mijn leven. Niemand geloofde in mijn plannen, mensen zagen het mij niet doen, ik zou het volgens een loopbaanadviseur niet echt in me hebben ondernemer te zijn. “Ik zou wat meer outgoing moeten zijn. Ik zou er niet van kunnen leven, niet iedereen kan van zijn hobby zijn werk maken” enz. 

Die Finse beren… Deze beer komt steeds dichterbij de hut en gaat dan ook nog tussen een boom staan… Op de laatste avond, terwijl de zon al ruim onder is en je denkt dat het over is neem ik deze foto op ISO 25.600 nog meer naar huis…

Moeder met jong in het herfstlandschap met reflectie… Finland, I will be back…

In een donker bos geniet deze Finse beer van zijn uitzicht terwijl het licht de bomen subtiel verlicht…. Het is voor mij een beetje een schilderachtige sfeer

Zonsopkomst op de heide terwijl de vennen nog een beetje mistig zijn… Eerlijk, ik ben ook niet zo gek op zo vroeg opstaan en ik voel dat ook maar het is echt bijzonder…

Een uur rijd ik alleen over wegen die totaal bevroren zijn, het is opletten geblazen en niet altijd prettig… Het doel: een droomplek waar net sneeuw is gevallen. Het laatste licht vangen in het besneeuwde Noorse landschap…

Die rust aan de zuidkust van Groot-Brittannië… Lange sluitertijden… 

De zee gaat te keer op Isle of Harris (Schotland)… Ik laat een filter in het water vallen die zo door de zee wordt afgevoerd maar ik heb uiteindelijk wel de foto…

Het eenzame paard in die ochtendmist…


Ontvang nu gratis het boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis downloaden >>(klik op het geel)

  • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie
  • Duidelijke uitleg met inspirerende voorbeeldfoto’s
  • 50+ pagina’s waardevolle tips
  • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
  • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn persoonlijke begeleidingstraject >>. Toegang tot alle Videocursussen met stap-voor-stap-uitleg, persoonlijke fotofeedback op je eigen niveau, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen. Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden. In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Reactie plaatsen