Sony Realtime Tracking Autofocus voor A7R IV, A7R III, A7 III, A6100, A6300, A6400, A6500, A6600, A9, A9 II

Sony Realtime Tracking Autofocus voor A7R IV, A7R III, A7 III, A6100, A6300, A6400, A6500, A6600, A9, A9 II

Sony’s Realtime Tracking AF is een functie om bewegende onderwerpen te blijven volgen terwijl ze door de verschillende autofocuspunten heen bewegen. Bekijk de actievideo hieronder die ik maakte van honden die op volle snelheid. De werking kan verschillen per camera. In deze video gebruikte ik de Sony A7RIV en ik merkte dat er regelmatig foto’s bij zitten waarbij de scherpte niet op de juiste plek lag. Dit jaar fotografeerde ik beren met een Sony A9 en daarmee had ik bijna geen missers.


Bekijk de Actievideo en zie hoe de camera de honden volgt! Ik fotografeerde wildvreemde honden op het strand van Hoek van Holland en stuurde ik een aantal foto’s naar de baasjes…

TIPA award 2020

Sony Real-time tracking autofocus is door TIPA onderscheiden in de categorie beste foto innovatie (beste photo innovation).


Voor je verder leest raad ik je trouwens aan om Gratis het boek De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie te downloaden >>(klik op de gele tekst). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en 100% onafhankelijk), voorkom een miskoop door aankoopadviezen, tips over techniek en boordevol inspirerende foto’s met uitleg erbij.

Kimba…

Tjibbe…

Billie…


Ontvang nu gratis het Boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis downloaden >> (klik op de gele tekst)

  • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie
  • Gewoon duidelijk taal & overzichtelijk
  • 50+ pagina’s waardevolle tips
  • Inspirerende foto’s met uitleg erbij
  • Inclusief Snelgids “Ontdek de Creatieve Lens”. Die raad ik bijna iedere beginner aan (100% onafhankelijk, geen verkoop)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s, met deze lens gemaakt
  • Geldbesparende aanraders/afraders over camera’s & lenzen: voorkom een dure miskoop

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle Videocursussen, stap-voor-stap uitleg, unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen:

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen.Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden.In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Mieke
Door

Mieke

op 27 Jan 2020

Wat een gave foto’s de honden eigenaars zullen blij zijn. Zelf twijfel ik nog wil een full frame systeem camera kopen en niet met 42 M megapixels . Nikon Z6 of de Sony A9 iets hiervan heb je al verteld minder missers met de Sony A9 . Nu moet ik nog kiezen heb al Nikon spullen maar ja

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 31 Jan 2020

De Z6 zou ik zelf niet kopen, zeker niet voor actiefotografie. A9 is veel beter maar het is niet goedkoop

Carola
Door

Carola

op 27 Jan 2020

Super gaaf, die tracking! En los van het technisch hoogstandje zijn de foto's geweldig leuk om naar te kijken. Baasjes heel blij denk ik!!

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 31 Jan 2020

Dank je voor jouw enthousiasme Carola!! En tracking kan ook met koeien :P

brigitte
Door

brigitte

op 28 Jan 2020

mooie foto's!

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 31 Jan 2020

dank je brigitte!

Gerard Roes
Door

Gerard Roes

op 28 Jan 2020

Mooie beelden Joris, zijn deze via Live view of via de zoeker gemaakt?

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 31 Jan 2020

Via de elektronische zoeker Gerard

Peter Heijnen
Door

Peter Heijnen

op 31 Jan 2020

Beste Joris,Niks nieuws onder de zon. Dit had minolta jaren geleden al! Nu heeft Sony het in en opgepikt. Wel super natuurlijk Her betreft hier de dynax 7 en 9 versie met xi lenzen.

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 02 Feb 2020

Tracking zie je bij meerdere camera's maar het gaat ook om de kwaliteit ervan en daarin loopt Sony zeker als marktleider voorop. Hoewel ik bij deze situaties (hond rende recht op me af) nog wel te veel missers heb met de A7RIV.

Reactie plaatsen