Finland: beren in de herfst

Eind september 2019 was ik in Finland met als doel: beren fotograferen in de herfst… Het liefst beren in dat prachtige Finse bos en met jongen…

Voor je verder leest raad ik je trouwens aan om Gratis De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie te downloaden >>> (klik op de gele tekst). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en 100% onafhankelijk), voorkom een miskoop door aankoopadviezen, tips over techniek en boordevol inspirerende foto’s met uitleg erbij.

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Sfeerbeeld tussendoor van het landschap…

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 11

Foto 12

Foto 13

Foto 14

Foto 15

Foto 16

Foto 17

Foto 18

Foto 19

Sfeerbeeld van ’s ochtends vroeg…

Foto 20


Welke foto is jouw favoriet (1 t/m 20)?

Laat het onderaan weten in een reactie , dat vind ik altijd leuk 🙂

Finland, see you next year in summer…

Doelen:

  • beren in de mist
  • in tegenlicht
  • in het bos bedekt met katoengras…

Ontvang nu gratis het boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis downloaden >>(klik op het geel)

  • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie
  • Duidelijke uitleg met inspirerende voorbeeldfoto’s
  • 50+ pagina’s waardevolle tips
  • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
  • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen? 

Volg mijn persoonlijke begeleidingstraject >>. Toegang tot alle Videocursussen met stap-voor-stap-uitleg, persoonlijke fotofeedback op je eigen niveau, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen:


Laat hieronder weten wat je favoriete foto is (1 t/m 20)

Dat vind ik altijd leuk.

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen. Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden. In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
geert
Door

geert

op 04 Oct 2019

fot 6, supermooi!!!

Lenneke
Door

Lenneke

op 04 Oct 2019

Wahoo hele mooie foto's. Bedankt

Adri
Door

Adri

op 04 Oct 2019

Foto 6, door de situatie heeft de beer een hoog knuffelgehalte. Prachtig.

Marianne Hofmans
Door

Marianne Hofmans

op 04 Oct 2019

Prachtige beren foto,s maar vind die met de ochtendnevel ( zonder beren) het mooist

Mariet
Door

Mariet

op 04 Oct 2019

Foto 6. Prachtige compositie tussen de bomen.

Joke
Door

Joke

op 04 Oct 2019

Prachtige foto's mijn favoriet is de foto met tegenlicht

Emile
Door

Emile

op 04 Oct 2019

Foto nummer 17 !

Adel Laansma
Door

Adel Laansma

op 04 Oct 2019

Mooie beren foto's! De sfeer en de beer met de drie jonge beren prachtig. Ik vind de foto`s nr. 6 en 13 er uit springen maar ook nr. 20 met de reflectie in het water is mooi. Lijkt me niet een geheel ongevaarlijke foto trip.

Josée
Door

Josée

op 04 Oct 2019

Wat heb ik genoten van deze prachtige reeks, toppie !!! !

Hans Brons
Door

Hans Brons

op 04 Oct 2019

Foto 4, dreigend en vertederend tegelijk. De reflectie foto's zijn ook heel indrukwekkend.

Rogier B
Door

Rogier B

op 04 Oct 2019

Bere🙄 mooie foto’s Joris! Ik vind 4 erg mooi maar 6 ook. Nr6 is super scherp, gaaf.

Meinko poel
Door

Meinko poel

op 04 Oct 2019

Nr 6 is de mooiste

Yvette
Door

Yvette

op 04 Oct 2019

Foto 18! Wow, wat een mooie foto’s weer! Groetjes Yvette

Petra Bijl
Door

Petra Bijl

op 04 Oct 2019

Voor mij foto 1 en 20. De jongen en de ouder, mooie reflectie, foto 20. Keuze maken best lastig. Tegenlicht ook heel mooi.

Jacqueline steeghs
Door

Jacqueline steeghs

op 04 Oct 2019

Wat een schitterende foto’s, echt heel knap. Als ik mocht kiezen, dan zou ik gaan voor foto 14. Hier zie ik de natuurlijke bescherming van de moeder/vader beer tav de jonge beer. Zo vanzelfsprekend, prachtig in beeld gebracht!

Verhavert Martine
Door

Verhavert Martine

op 04 Oct 2019

Voor mij steekt foto 6 er boven uit. De sfeerbeelden in de mist zijn ook prachtig, maar die doe vermoedelijk niet mee zeker ?

Martin
Door

Martin

op 04 Oct 2019

Foto 20, de master of nature.

Willem Otto
Door

Willem Otto

op 04 Oct 2019

3 en 14

evelien laar
Door

evelien laar

op 04 Oct 2019

Wat een moeilijke opdracht: je hebt een aantal adembenemende foto's gemaakt. 13: aandachtige haarscherpe beer in fraaie omlijsting van de bomen, mooie belichting. 17: melancholieke beer in mistige sfeer; 4: uniek beeld: fotograaf ijkt in contact met de beren; 15/16: spannende foto's: de kracht van de beer is invoelbaar.

Christa
Door

Christa

op 04 Oct 2019

Foto 9 roept vertedering op en de vachten komen er heel mooi uit, En foto 20 is prachtig met de weerspiegeling in het water.

Dick den Hertog
Door

Dick den Hertog

op 04 Oct 2019

Voor mij springt foto 6 boven de rest u.it. Maar ook de overige foto's zijn prachtig. Ik heb er zelf vier dagen gefotografeerd en vond het een belevenis!

M Kan
Door

M Kan

op 05 Oct 2019

Ik vind nr 17 het mooist.

Henk Kaper
Door

Henk Kaper

op 05 Oct 2019

Voor mij springt foto 1 eruit. Erg natuurlijk zoals de jongen hun moeder volgen overal waar zij naar toe gaat. Prachtig.

jozef
Door

jozef

op 05 Oct 2019

ik vind nr 5 de mooiste gevold door 7 16 en 17. De rest is natuurlijk ook zeer mooi

MONIQUE JANSSEN
Door

MONIQUE JANSSEN

op 05 Oct 2019

Allemaal prachtige foto's...favoriet zijn foto 6...superscherp, mooi zo tussen de bomen en foto 13...mooi contrast met dat wit van de vacht zo rondom de beer in het gras met het grijs van de bomen op de achtergrond. Misschien vind ik die wel de mooiste!

Jet Selles
Door

Jet Selles

op 05 Oct 2019

Uit deze foto's kan je toch niet kiezen. Prachtig!

leo steenvoorden
Door

leo steenvoorden

op 05 Oct 2019

foto 1 vind ik uniek,dit krijg ik zelden zo voor mijn camera ha ha ha foto 20 is erg stoer! verder erg mooie serie

joan robbertsen
Door

joan robbertsen

op 05 Oct 2019

fantastische foto"s met die jonge beertjes vind ik erg leuk. ben zelf bij borealis in Finland geweest, wil eigenlijk nog een keer was een hele leuke ervaring. doe jij ook fotoreizen?

Jan Sibel
Door

Jan Sibel

op 05 Oct 2019

Hallo goedemiddag Joris, Moeilijke keuze maar ik vind toch de volgende foto’s het mooiste. 1 , 3 , 15 en 20

Guus Rameckers
Door

Guus Rameckers

op 05 Oct 2019

Hi Joris, foto's 6, 13 en 20 vind ik opvallend mooi. De andere foto's vind ik mooi ;-) ...

Helma
Door

Helma

op 05 Oct 2019

Hoi foto 6 het is net of ze lacht.

Pieter de Kort
Door

Pieter de Kort

op 05 Oct 2019

Foto's 6, 9 en 16 vind ik het mooist, maar ze zijn allemaal prachtig. Het lijk zowel nog lieve diertjes. Ik neem aan dat je voldoende afstand had :-) Met wat voor apparatuur en settings heb je ze genomen? Groet, Pieter

Marcel
Door

Marcel

op 05 Oct 2019

Ze zijn echt allemaal fantastisch, maar foto 6 springt er voor mij wel uit. Echt een hele mooie scherpe foto met super mooie achtergrond.

Brenda
Door

Brenda

op 05 Oct 2019

Deze foto's zijn stuk voor stuk geweldig mooi. Moeilijk kiezen wat de mooiste is. Vooral 4, 6, 13, 15 en 18 zijn fantastisch. Ik heb Finland al vaak bezocht in de winter maar een fotoreisje naar de beren in een ander seizoen zie ik nu helemaal zitten...

Nicole Wouters
Door

Nicole Wouters

op 06 Oct 2019

foto 1, 9 en 18 vind ik de mooiste. Moet wel prachtig zijn om ze te zien. Mooi gedaan.

Martin
Door

Martin

op 06 Oct 2019

Mooie foto's en ëen mooie omgeving is het daar

Heidi Desaever
Door

Heidi Desaever

op 06 Oct 2019

Ik vind foto 4 het mooist - herfstkleuren en moeder met welpen. Proficiat

C Keller
Door

C Keller

op 06 Oct 2019

Ik vind foto 6 het mooist. De kop vind ik mooi spreken zijn ogen en mond zijn zo helder. In mijn kijk zegt de beer hier sta ik meteen open blik.

Fons Diks
Door

Fons Diks

op 06 Oct 2019

Hoi Joris, wat een mooie reis heb je gemaakt. Prachtig om je belevingen terug te zien in je foto's. Finland staat bij mij ook nog op het lijstje. Zoveel mensen, zoveel meningen. Ik vind foto 17, foto 6 en 2 prachtig. Zwart wit geeft wel een sterke balans. Ga zo door. Bedankt voor het delen.

Ans Bos
Door

Ans Bos

op 06 Oct 2019

Ze zijn allemaal prachtig. Maar als ik moet kiezen wordt het foto 7 en daarna foto 1. Beren in een mooi herfstlandschap. Berkenbomen in herfstkleur.

Marc
Door

Marc

op 07 Oct 2019

Hey Joris, Het allemaal schitterende foto's, maar als ik toch moet kiezen, dan foto 17 (fenomenaal) en fot 20

Paul Schous
Door

Paul Schous

op 07 Oct 2019

Een moeilijke keuze maar mijn voorkeur gaat naar foto 17

Miranda Woelders
Door

Miranda Woelders

op 07 Oct 2019

Mijn voorkeur gaat uit naar foto nr 14. Puur natuur!!!! Moeder beer en kleine beer zoals ze horen te leven, Vrij!!!! de overige foto's vind ik ook mooi hoor :)

BJ
Door

BJ

op 07 Oct 2019

Oei, dat is moeilijk, Ik vind ze allemaal mooi! Maar foto 6 is toch mijn favoriet en daarna foto 20. Samengevat in één woord : Indrukwekkend!

Jitske de Waard
Door

Jitske de Waard

op 07 Oct 2019

Foto 6 en foto 15, prachtig !

Thys Schlebaum
Door

Thys Schlebaum

op 07 Oct 2019

Foto 16 en 17 : mooie opnamemomenten. Maar alle plaatjes mogen er zijn.

Alma
Door

Alma

op 09 Oct 2019

Nummer 6 i s mijn favoriete foto.

Hans
Door

Hans

op 14 Oct 2019

Wat een prachtige serie Joris! Foto #6 vind ik uitzonderlijk mooi. Foto #1 vind ik ook prachtig, tweede plaats. De andere foto's gedeeld derde plaats :). Bedankt voor het delen!

Sonja Heugten
Door

Sonja Heugten

op 19 Oct 2019

Wat een prachtige foto's Joris. Foto 15 vind ik erg mooi: de houding van de beer en de spiegeling in het water. Foto 17 is schetst een heel mystiek beeld. Erg mooi!

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 23 Oct 2019

hi Sonja, bedankt voor je reactie. Waardeer ik!

Carola Van Santen
Door

Carola Van Santen

op 02 Nov 2019

Dat je nog zoveel waanzinnige foto’s hebt weten te maken is echt een soort droom die uitkomt. Echt prachtig! Hoe overtref je jezelf de volgende keer? Mijn oog blijft plakken op nr 4. Maar echt, ik vind ze stuk voor stuk mooi ♥️ . Alles goed gegaan op de reis zelf? Geen kapotte lensen of boetes? 😉😉

Erick
Door

Erick

op 04 Nov 2019

Hoi Joris, Prachtige foto's.Waar in Finland zijn deze foto's gemaakt?

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 06 Nov 2019

Dat is in Kuhmo, paar km van de Russische grens (wild brown bear)

Egbert Blaauw
Door

Egbert Blaauw

op 22 Nov 2019

Duidelijk Foto 1

Reactie plaatsen