Nachtfotografie Den Bosch: 10 Inspirerende & Sfeervolle foto's van Cursisten

Nachtfotografie Den Bosch: 10 Inspirerende & Sfeervolle foto's van Cursisten

s Avonds zijn Den Bosch en andere steden wat mij betreft veel mooier om te fotograferen dan overdag. Waarom? De sfeer! Alle lichtjes zorgen voor veel sfeer, zeker in combinatie met de donkere delen in een foto. Het mooie voor liefhebbers van Nachtfotografie of Avondfotografie is ook dat je 100% zeker weet dat die sfeer er ’s avonds is. Het wordt altijd donker, je weet wanneer en je weet ook dat de (straat)verlichting aan gaat. Dit is echt een voordeel.

Hoe anders is dat bij landschapsfotografie (of natuurfotografie in het algemeen), waar je altijd maar moet afwachten of de omstandigheden wel goed zijn. Is het licht wel goed? Is het toaal bewolkt? Is er mist, niet te veel, niet te weinig?

Bekijk 10 inspirerende beelden van Den Bosch, het zijn alle 10 foto’s van cursisten gemaakt tijdens mijn Workshop Nachtfotografie Den Bosch

Voor je verder leest raad ik je trouwens aan om >>> Gratis De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie te downloaden (klik op de gele tekst). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens voor Nikon (betaalbaar!), voorkom een dure miskoop door aankoopadviezen, tips over techniek en boordevol inspirerende foto’s met uitleg erbij.

 

Nachtfotografie Den Bosch

Cursist Arie van Vliet maakte tijdens de Workshop Avondfotografie Den Bosch deze foto van de moderne architectuur…

Avondfotografie Den Bosch

Ook Brigitte Geerts maakte een erg mooi serie van Den Bosch tijdens mijn Workshop…

Avondfotografie Den Bosch Brigitte Geerts

De moderne architectuur met de reflectie in het water…

Nachtfotografie Den Bosch

Het flatgebouw komt er imposant uit…

Avondfotografie Den Bosch

Resultaat van cursist Ineke Vos tijdens de Workshop, gave dramatische lucht met mooie contrasten.

Nachtfotografie Den Bosch

Maja Smithuis koos voor inzoomen op een detail en warme kleurtinten…

Den Bosch Avondfotografie Lightpainting auto's lichtstrepen

Cursist Marco Batstra bracht de lichtstrepen van voorbijrijdende auto’s dynamisch in beeld…

Nachtfotografie Den Bosch

Resultaat van Rita Geerders, een mysterieus doorkijkje…

's avonds fotograferen in Den Bosch

Nog  een resultaat van Rita Geerders, de sfeervolle gracht…

Avondfotografie Den Bosch

Nog een laatste foto van mijzelf, de bomen worden sfeervol verlicht…


Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen?

Volg mijn VIP Begeleidingsprogramma >>. Toegang tot alle Videocursussen met stap-voor-stap-uitleg, Cursus Sfeervolle Avondfotografie met unieke Real-time Praktijkvideo’s (100% meekijken met mijn camera), Maandelijkse Inspiratie-opdracht, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de dagelijks actieve Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen. Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden. In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Adrie van den Bogert
Door

Adrie van den Bogert

op 24 May 2018

Mede doordat ik jou foto's gezien had ben ik zelf ook foto's wezen maken bij het paleiskwartier in den Bosch en die zijn redelijk gelukt al zeg ik het zelf

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 11 Jul 2018

Adrie, mooi om te lezen. Succes met je foto's, het is een mooie plek.

Rob
Door

Rob

op 11 Feb 2019

Dag Joris, Wat een geweldige service geef je! Handige tips waar ook ik nog van kan leren. Graag had ik gezien dat je iets meer met full-frame camera's deed. Het aantal lenzen hiervoor is beperkter dan de 'normale' versie. Zelf heb ik een Canon 5D mk II met daarbij als standaard lens de Canon 24-105 mm F4 IS USM en voor het betere priegelwerk de Canon 100 mm 2.8 Macro IS USM. Ik zoek nog een 'matige' telelens van ca 300 mm. Deze zal ik niet al te vaak gebruiken maar wil hem er wel erbij hebben. Ook staat een betaalbare groothoeklens nog op mijn verlanglijstje …… Zijn er wat tips waar ik iets mee kan? Joris, verder de complimenten en ga zo door!

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 13 Feb 2019

Rob, Dank je. Voor betaalbare telelenzen kan je kijken naar mijn artikel Welke" rel="nofollow" target="_blank">https://kijkenziefotoschool.nl/welke-telelens-voor-canon/">Welke betaalbare zoomlens voor Canon. Alleen wel even goed checken of de lens voor fullframe is. Verder vind ik een enorme aanrader deze: De Tamron 100-400 mm. Zie mijn artikel over Welke" rel="nofollow" target="_blank">https://kijkenziefotoschool.nl/canon-zoomlens-dieren-safari/">Welke Canon lens voor dierenfotografie en safari. Qua groothoeklens" rel="nofollow" target="_blank">https://kijkenziefotoschool.nl/beste-groothoeklens-canon/">groothoeklens voor Canon ben ik nog bezig, voorlopig heb ik enkel de EF-S lenzen behandeld. Uit ervaring kan ik je de Canon EF- 16-35 mm f/4L IS USM aanraden. Het is niet zozeer erg maar het is iets handiger als je dit soort vragen onder een artikel plaats dat daarmee te maken heeft.

wybe
Door

wybe

op 16 Mar 2019

wat een enorm gave foto van Den Bosch. ben nog lang niet zo ver maar het is wel enorm inspirerend om alles te lezen hier.

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 19 Mar 2019

Hallo Wybe, Bedankt voor je reactie, dat vind ik leuk!

Jurrie Steenkamp
Door

Jurrie Steenkamp

op 05 Jun 2021

Prachtige foto's. Ik ben er jaloers op. Ik zou het fijn vinden als bij de foto's de instellingen vermeld zouden worden.

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 08 Jun 2021

Hi Peter, van dit rijtje de D7500." rel="nofollow" target="_blank">https://kijkenziefotoschool.nl/nikon-d7500-review/">D7500. De D7200 is groter en wat ouder. De D7500 is ook wat sneller. De D500 is een groot ding, hij is wel iets sneller bij continu-opnamen en goede autofocus maar denk dat je overall met de D7500 goed af bent. Die is ook nieuwe dan een D500

Reactie plaatsen