arrow_drop_up arrow_drop_down

Kinderfotografie: Inspirerende foto's van cursisten

Bekijk zometeen inspirerende kinderfotografie van onervaren cursisten.

Mensen die op de automatische stand binnenkwamen bij mij, zoals bijna iedereen die begint.

Mensen die vaak juist niet technisch zijn (zoals ik zelf van nature ook totaal niet ben). Wel mensen die motivatie hebben natuurlijk.

Nu ik dit schrijf denk ik aan dit gesprek:

Laatst wilde ik glasvezel Internet i.p.v. kabel (sneller). Ik merkte aan mezelf dat ik verkramp bij het idee dat ik niet goed weet hoe het nu zit met die overgang van de een naar de ander. Doet mijn e-mail het dan wel of moet ik van alles instellen (wie moet ik dit laten doen en gaat het wel goed?), ik weet er niks van en wil ook gewoon dat het geregeld wordt. Je snapt denk ik wel dat ik als bedrijf het niet kan hebben dat ik mails niet ontvang.

Ik zei tegen die man dat ik fotografiecursussen geef en nu ook weer even begrijp hoe cursisten zich voelen met de camera (en ik vroeger ook). Dat gebrek aan controle maakt mensen vaak krampachtig.

Maar goed, in dit artikel zie je foto’s van cursisten. Op één na zijn die na 1 of 2 lessen uit mijn cursus gemaakt. Soms zelfs na 1 les, zie de foto’s verderop in dit artikel.

Als docent wil ik mensen zo snel mogelijk naar resultaat krijgen. Anders denken mensen snel dat ze het niet kunnen (en dat is precies wat ik zelf al dacht vóórdat ik uberhaupt begon). Daarom stelde ik het ook uit. En dat is ontzettend zonde, want je moet gewoon even weten wat je moet doen.

Vroeger zei ik altijd: ‘beloon jezelf voor je inspanning en niet voor het resultaat’. Zit wat in maar de afgelopen 3 jaren heb ik wel gemerkt dat resultaat wel echt motiverend werkt. Mensen vlot kleine successen laten boeken is belangrijk. Ook voor de sfeer in de groep werkt het heel goed.

Daarom ben ik tijdens mijn Avondcursus met Persoonlijke Instelgarantie als extra inspiratie en resultaat gratis lenzen uit gaan lenen aan cursisten om te laten zien hoe snel je resultaat kan halen, blijvend (het is niet altijd mogelijk voor iedereen trouwens omdat er zoveel verschillende camera’s zijn, maar mensen zien op z’n minst direct resultaat van andere cursisten en kunnen zo beslissen of ze dat ook willen).

Voor je verder kijkt raad ik je trouwens aan om Gratis De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie te downloaden >>> (klik op de gele tekst). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en 100% onafhankelijk), voorkom een miskoop door aankoopadviezen, tips over techniek en boordevol inspirerende foto’s met uitleg erbij.

Kinderfotografie-portretfotografie-kinderen

Foto cursist: Hilda Klip fotografeerde haar kleindochter. De lens was een ‘gewone’ zoomlens van haar Olympus systeemcamera, niets bijzonders.

Portretfotografie Kinderfoto's

Foto cursist: Pieternella van de Bijl – de Jong. F/14, 1/13, ISO 100. Het beeld lijkt te bewegen. Fotografie is natuurlijk altijd een stilstaand beeld (het is geen video), maar als je kan laten lijken dat er beweging is dan is dat een gave manier van emotie overbrengen. En dat is wat veel mensen (ik wel) willen, gevoel overbrengen.

Kinderfoto portret

Prachtig beeld door cursist Marit van der Heijden..

Kinderfotografie portret

Mooie intiem beeld door cursist Carola van Santen

 

Kinderfotografie binnen

Foto cursist: Kim Andringa. Kim maakte deze foto al na de 1e les van mijn Avondcursus Fotografie met Persoonlijke Instelgarantie. Met de gratis creatieve leenlens van mij. Ze kocht hem direct (geen enkel belang bij trouwens) voor 80 euro, die prijs kan per merk wat verschillen. En natuurlijk is er heus ook wel iets aan te merken op iedere foto, misschien wil je het haar er helemaal op zien of vind je de voorgrond net iets te veel aandacht trekken. Maar bedenk wel, nog niks weten en dan direct dit maken vind ik erg mooi (de blik, de rust). Ik ben trots op Kim.

Kinderfotografie portret

Foto cursist: Leoniek Huisman

Kinderfotografie spontaan Portretfotografie

Foto cursist: Christien Glas. F/2.8, 1/40, ISO 100.

Ben jij iemand die gemotiveerd is en wil je je vlot ontwikkelen? Bekijk hier mijn Avondcursus Fotografie met Persoonlijke Instelgarantie.


Ontvang nu Gratis het Boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie

Download-Gratis-2-Ebooks-Fotografie-zonder-button

Gratis downloaden >>> (klik op de gele tekst)

  • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie
  • Gewoon duidelijke taal & overzichtelijk
  • 50+ pagina’s waardevolle tips
  • Inspirerende foto’s met uitleg erbij
  • Ontdek de “Creatieve Lens” die ik iedere beginner aanraad (betaalbaar!)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s, met deze lens gemaakt
  • Geldbesparende aanraders/afraders over camera’s & lenzen: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen? 

Volg mijn persoonlijke begeleidingstraject >>. Toegang tot alle Videocursussen met stap-voor-stap-uitleg, persoonlijke fotofeedback op je eigen niveau, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen over camera’s


Laat een leuke reactie achter of stel een vraag

Scroll naar beneden. 

  • Ik reageer persoonlijk op jouw vraag (die met dit artikel te maken heeft) en ben 100% onafhankelijk. Er is geen belang bij wat jij koopt.
  • Geef even wat informatie: je camera en lenzen die je hebt, wat je wil fotograferen en in welke omstandigheden (ook binnen?) en wat je budget ongeveer is.

Ook interessant voor anderen? Delen mag!

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van de gratis E-books De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie en Ontdek de Creatieve lens die meer dan 15.000 keer zijn gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen. Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden. In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Reactie plaatsen

Beste Systeemcamera Overzicht 2020

Beste systeemcamera van dit moment

Beste Spiegelreflexcamera Overzicht 2020

Welke spiegelreflexcamera kopen overzicht

Beste Spiegelreflexcamera Beginners 2020 

Beste spiegelreflexcamera beginner
Cookies