VIDEO Kustfotografie: 4 jaar in 2,5 minuut (man van water...)

VIDEO Kustfotografie: 4 jaar in 2,5 minuut (man van water...)


TIP: zet geluid even aan en bekijk in het groot…

Mooie compilatie van foto’s en video’s van water… Nederland, Schotland,  Noorwegen, Engeland, Frankrijk, IJsland…

Eind 2019 wilde ik graag wat meer doen met video, ik kocht een nieuwe pc, laptop en andere apparatuur en nam een aantal online lessen.

Ik voel me nog steeds fotografiedocent en fotograaf, maar het is wel mooi om de beelden beter te laten zien. De combinatie foto & video is erg mooi vind ik.

Ik droom al weer van nieuwe momenten en in mooie natuur zijn…


Laat me gerust weten of jij video ook leuk vindt: om te kijken of om te doen

Scroll naar beneden tot je de knop “Reageren” ziet.

Wat zijn jouw favoriete fragmenten?

Hieronder kan je een reactie achterlaten, dit kan ook met alleen je voornaam. Je email wordt nooit gepubliceerd 🙂

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen.Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden.In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Rene
Door

Rene

op 30 Mar 2020

Schitterend gemaakt. Mooie foto’s en video’s ik 1 video. Erg mooi 👍

j bakker
Door

j bakker

op 30 Mar 2020

super, kan ik alleen nog maar van dromen.

André van Nieuwenhuizen
Door

André van Nieuwenhuizen

op 30 Mar 2020

Waanzinnig mooie foto's.

Paul
Door

Paul

op 30 Mar 2020

Geweldig resultaat en prachtig om naar te kijken. Ook mooi gedaan die afwisseling van video's en foto's.

Edu Hoogervorst
Door

Edu Hoogervorst

op 30 Mar 2020

Wat een mooie gemaakte foto’s en videobeelden, ook leuk die muziek op de achtergrond. Zal je wel wat uren gekost hebben achter je PC.

B v Buuren
Door

B v Buuren

op 30 Mar 2020

Zitten vaak op zelfde idee om te fotograferen kijk ook op mijn website bobfotografie.com Ik blijf je volgen je info is goed opgebouwd Ik de fotoclub in de regio jou info gemaild Trouwens ik had een orkaan op SKY de waterval ging omhoog kijk zelf maar op mijn website

Nico H
Door

Nico H

op 30 Mar 2020

Een mooi filmke. Ik blijf je volgen en kijk al uit naar je volgende film of foto's.

Willem
Door

Willem

op 30 Mar 2020

Ik vind de foto’s mooier dan de video’s. Het “bevroren” beeld is werkelijk schitterend!

Roelie
Door

Roelie

op 30 Mar 2020

Echt super mooi gemaakt

Guido Roeland
Door

Guido Roeland

op 31 Mar 2020

Erg mooi, ik hou meer van “echt” en niet bewerkt. Ik kies dus eerder voor foto als voor video.

Peter Brabers
Door

Peter Brabers

op 31 Mar 2020

Mooie film / foto reproductie...Met welk foto toestel heb je dit gemaakt?. Groeten uit Maastricht (quarantaine)...Peter.

Christel Meertens
Door

Christel Meertens

op 31 Mar 2020

Heel mooie video Joris! Vooral de combinatie van filmpje hoe jij het ziet en daarna de 'vertaling' naar de foto. Heel mooi.

Comhair Elly
Door

Comhair Elly

op 31 Mar 2020

Heel knap gemaakt - de achtergrondmuziek is ook heel rustgevend - prachtige beelden -dank u om ze te delen.

Wim Maton
Door

Wim Maton

op 31 Mar 2020

Hallo Joris, Wat een leuke video met prachtige beelden. Vriendelijke groeten

Martin
Door

Martin

op 31 Mar 2020

Het was echt genieten. Zijn ook mijn voorkeur landen. Top.

Lily
Door

Lily

op 31 Mar 2020

Prachtige beelden Joris....

Miranda Woelders
Door

Miranda Woelders

op 31 Mar 2020

Super tof gedaan Joris!!!

Peter Vink
Door

Peter Vink

op 31 Mar 2020

werkelijk fantastisch,; zal je aardig wat uurtjes hebben zoet gehouden en heel veel G.bytjes hebben gekost. . hoe vaker ik video bekijk, hoe jaloerser ik wordt... Is dat erg?? Zeil zelf vaak op het wad, weet de mooie geultjes en Oost puntjes van de eilanden doorjachtje met midzwaard. Fotografeer met Nikon D5300 en Sigma 18-300mmlens (en CPL filter); kan aardig Macro en redelijk tele, maar 't blijven snapshots. Ben toch wel beetje trots op wand versiering (Albelli) van 1,2xo,80 m. verkregen door (stiekum) in galerie op Schier foto te nemen van geschilderd waddengezicht, beetje uitvergroot zodat naam schilder niet zichtbaar is, waardoor je elke dag beetje weg kan dromen....

Fred
Door

Fred

op 31 Mar 2020

Zeer zeer mooi. Ik hou van die combinatie video en foto. Wil ik ook graag doen maar ik moet nog uitvissen hoe ik het kan combineren.

Henriette Lassooij
Door

Henriette Lassooij

op 01 Apr 2020

Geweldig Joris! Leuk om ook mijn echtgenoot langs te zien komen :)

Paul Schous
Door

Paul Schous

op 01 Apr 2020

Joris,De combinatie vind ik leuk om te zien, want het geeft een mooi beeld van de omstandigheden waarbij de foto's gemaakt zijn. Qua beeld en beleving gaat mijn voorkeur uiteraard uit naar de foto's.

Desmet Luc
Door

Desmet Luc

op 01 Apr 2020

Heel mooi en leuk om te zien. Werk van veel geduld maar vooral heel goede kennis.. Voorlopig hou ik het bij fotografie. een goede 3 weken terug uit IJsland. Zou graag een paar foto’s ter beoordeling doorsturen: hoe doe ik dat het best?? Nogmaals dikke proficiat en vriendelijke groeten, Luc

Joris-Dijkema
Marina Claus
Door

Marina Claus

op 01 Apr 2020

combinatie film - foto geeft een prachtig weergeven van de toplocaties/momenten. Is zo duidelijk om een idee te krijgen van de omgeving. Leuk om zien.... Een beginneling zoals ik kan daar alleen maar van dromen. Maar heb de beginnerscursus gevolgd en heel veel van opgestoken, waarvoor "een dikke merci!".

Kathleen Lauwaet
Door

Kathleen Lauwaet

op 02 Apr 2020

Prachtig Joris, zoals we van jou gewoon zijn. De combinatie vind ik schitterend,

Adrie
Door

Adrie

op 06 Jul 2020

Schitterende locaties, heerlijk om mee te kijken

Sander
Door

Sander

op 06 Jul 2020

Prachtig! De mooiste beelden waren die uit Zeeland :)!

Yvonne
Door

Yvonne

op 08 Jul 2020

Echt prachtig zeg!. Ik hou zelf ook van de combinatie van beeld en video. Waanzinnige beelden. Hoe krijg je alles zo mooi scherp en zoveel diepte erin prachtig. En bedenkt me meteen, in welk programma doe je dit...

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 10 Jul 2020

Bedankt.Ik heb de edit gedaan in Premiere Pro maar het kan ook in een veel simpeler programma, vroeger werkte ik zelfs met Windows Movie Maker.

Ben
Door

Ben

op 19 Aug 2020

Mooie stukjes film, goed te gebruiken als "inserts" in z.g. "feel good" films. Uitdaging vind ik altijd om dergelijk materiaal te mixen met foto (stills) waar dan het beeldmateriaal gelijkwaardig (op het hetzelfde punt) elkaar overschrijft (overvloeier). Zo vind ik filmen met lange sluitertijden een uitdaging waarvan cineasten dan weer zeggen, teveel gekunstel. Wel leuk trouwens om zo je materiaal uit te testen, lijkt me.

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 20 Aug 2020

Leuk om te horen Ben, ik vind video ook erg mooi om sfeer over te brengen

Emma
Door

Emma

op 08 Dec 2020

ik ook

Emma
Door

Emma

op 08 Dec 2020

hallo?

Jim
Door

Jim

op 13 Sep 2020

Echt Cool, soms letterlijk en figuurlijk. Zou ik ook wel eens willen doen

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 16 Sep 2020

Dank je Jim, het is ook erg mooie natuur

Jac Nooijens
Door

Jac Nooijens

op 12 Nov 2020

Echt prachtige foto's van een fantastische natuur.

Anne
Door

Anne

op 30 Nov 2020

Topfoto's van een gedreven natuurfotograaf !

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 01 Dec 2020

Bedankt leuk om te lezen

Emma
Door

Emma

op 08 Dec 2020

Hallo Joris-Dijkema ik wist niet eens dat je bestond

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 09 Dec 2020

Al 37 jaar Emma ;-)

Gerda Wesselius
Door

Gerda Wesselius

op 23 Mar 2021

Geweldig! Prachtige sfeerbeelden. Ik maak fotoreportages van uitvaarten en de laatste tijd ook geregeld korte video's met mijn mobiel. En zet daar muziek onder. Dit brengt alles dichterbij en raak je meer betrokken. Dit ervaar ik nu bij jou reportage.

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 24 Mar 2021

Bedankt voor je bijdrage, ik vind zelf ook dat foto's, video en muziek meer gevoel overbrengen

Henk Uit
Door

Henk Uit

op 26 May 2021

mooie video en prachtige foto's

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 27 May 2021

Bedankt Henk, leuk!

Ria
Door

Ria

op 29 May 2021

Mooie video en prachtige foto’s

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 01 Jun 2021

Bedankt Ria, leuk!

Kees Hoogma
Door

Kees Hoogma

op 15 Feb 2022

Prachtige foto's, en mooie combinatie met de video's

Joris Dijkema
Door

Joris Dijkema

op 16 Feb 2022

Bedankt Kees, het is mijn bedoeling om weer wat nieuwe video's te gaan maken!

Reactie plaatsen