Kustfotografie & Lange Sluitertijden in de UK (Cornwall & Devon)

Kustfotografie & Lange Sluitertijden in de UK (Cornwall & Devon)

De zuidkust van Groot-Brittanië is erg fotogeniek, met name Cornwall & Devon zijn erg mooi voor wie van zee houdt. De kliffen en rotsen zijn er heel ruig en geven mooie mogelijkheden om te werken met langere (of soms juist kortere) sluitertijden. Van 14 tot 22 april 2019 bracht ik een 1e verkenningsbezoek aan Cornwall & Devon. 6 van de 7 fotografiedagen was er overdag een stralende zon. Leuk voor de Engelsen (dat hadden ze echt niet verwacht), maar als fotograaf was ik daar iets minder blij mee. Toch maakte ik op andere momenten van de dag nog deze beelden… Verder heb ik veel rondgereden om de stranden te bekijken. Ontdekken waar ik bijvoorbeeld nog eens terug wil… Ontdek ook de locaties waar ik ben geweest…


Voor je verder leest raad ik je trouwens aan om Gratis De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie te downloaden >>>(klik op de gele tekst). Ontdek de 10 onmisbare stappen voor betere fotografie, mijn allerbeste aankoopadvies over de Creatieve Lens (betaalbaar en 100% onafhankelijk), voorkom een miskoop door aankoopadviezen, tips over techniek en boordevol inspirerende foto’s met uitleg erbij.


Hoe kom je er?

Ik vloog vanaf Schiphol naar Bristol International Airport. Hoewel ik overwogen heb met de auto te gaan, koos ik voor vliegen omdat het een lange, vermoeiende rit zou zijn in mijn eentje en ik anders 2 fotodagen zou verliezen.

Porth Nanven (Cot valley) long exposure

Porth Nanven (Cot Valley)… 

“Die kalmte… daar aan de zuidkust van Engeland… vind ik stilte… in mijn hoofd”

Het rijden…

Links rijden is niet wat iedereen fijn vindt. Maar daar ben je er nog niet mee. De straatjes zijn regelmatig heel smal, sommigen zijn niet gemaakt voor auto’s maar voor paard en wagen. Het gebeurde soms zomaar dat ik in 15 minuten 8 keer aan de kant moest of naar achteren moest rijden voor een ‘passing place’. Regelmatig kan je elkaar nauwelijks passeren in die straatjes.

Porth Nanven Long exposure

De dynamiek van water… Porth Nanven…

Voordeel van huren van een auto

Los van het feit dat ik me een lange rit bespaarde is het voordeel van huren dat je aan de goede kant in de auto zit. Ga je met je eigen auto, dan zit je aan de andere kant in de auto en in combinatie met die smalle straatjes betekent het dat je tegenliggers veel minder goed ziet aankomen. Persoonlijk vind ik dat niet prettig.

Houd er ook rekening mee dat als je met je eigen auto gaat je koplampstickers moet gebruiken.

Het huren van een automaat was een goede beslissing. Zo hoefde ik niet met mijn verkeerde linkerhand ook nog te schakelen.

Desondanks reed ik 3 krassen die goed waren voor 1000 pond eigen risico… In het vliegtuig terug kon je beter even niet naar me zitten… 😉

Cot Valley Seascape

Porth Nanven…

Hartland Quay landscape sea

Hartland Quay…het late licht op de rotspartijen terwijl golven blijven komen…

Welcombe mouth seascape storm landscape

Welcombe Mouth…

Welcombe Mouth

Stormachtige taferelen op Welcombe Mouth… 

Bossington beach long exposure

Bossington beach…


Ontvang nu gratis het boek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & Ontdek de Creatieve Lens

Gratis Ebook fotografie tips

Gratis downloaden >>(klik op het geel)

  • In deze 10 onmisbare stappen naar betere fotografie
  • Duidelijke uitleg met inspirerende voorbeeldfoto’s
  • 50+ pagina’s waardevolle tips
  • Incl. E-book “Ontdek de Creatieve Lens”, nr. 1 aanrader (betaalbaar & geen verkoop van apparatuur)
  • Sfeervolle voorbeeldfoto’s van cursisten, met deze lens gemaakt
  • Ontvang gratis persoonlijk aankoopadvies op maat: 100% onafhankelijk

Wil jij je echt goed en snel ontwikkelen? 

Volg mijn persoonlijke begeleidingstraject >>. Toegang tot alle Videocursussen met stap-voor-stap-uitleg, persoonlijke fotofeedback op je eigen niveau, Maandelijkse Fotofeedback Video’s, deel foto’s met elkaar in de Kijk & Zie Community. Nu met extra Videocursussen.

Persoonlijk begeleidingstraject Fotografie


Bekijk ook deze artikelen:


Laat hieronder je reactie achter of deel je ervaringen met de UK

Scroll naar beneden, daar kan je als je wil een reactie achterlaten. Ik vind het leuk om te lezen wat je ervan vindt en of je nog tips hebt voor andere mensen.

Over de schrijver
Joris Dijkema (1983) is de eigenaar en fotografiedocent van Kijk & Zie Fotoschool. Ook is hij de auteur van het gratis E-book De 10 Bouwstenen van Betere Fotografie dat door meer dan 100.000 mensen is gedownload. Joris houdt zich fulltime bezig om mensen te leren fotograferen.Joris is een gevoelsmens. Met zijn beelden brengt hij over wat hem raakt. Van nature is Joris geen technische man. Joris begrijpt daardoor goed wat mensen moeilijk vinden en weet door jarenlange ervaring hoe hij fotografie duidelijk uitlegt, in heldere taal en met inspirerende beelden.In (inter)nationale fotowedstrijden won Joris diverse prijzen & nominaties.
Josée
Door

Josée

op 10 May 2019

Hoi Joris, Prachtige foto's, en weer met klare verstaanbare uitleg over de grijsfilter, bedankt. Josée

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 12 May 2019

Bedankt Josée, ik waardeer je reactie!

Ariette van Kempen
Door

Ariette van Kempen

op 11 May 2019

Ha Joris, wat zijn dit ook weer prachtige foto’s! Op dit moment loop jij met een groep in de duinen en stiekem een beetje jaloers zit ik even je foto’s te bekijken! Bedankt voor de vervolgcursus en ik hoop tot in september! Hart groet, Ariette

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 12 May 2019

Bedankt Ariette, het was geen makkelijke trip maar ik heb een paar mooie beelden kunnen maken! We zien elkaar in september inderdaad.

Niels
Door

Niels

op 13 May 2019

Altijd het eigen risico op €0,- zetten, bij het huren van een auto! Betaal je iets meer, maar kan je onbezorgd de weg op.

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 13 May 2019

Zeker doe ik normaal ook vaak

Arno
Door

Arno

op 20 May 2019

Dit is inderdaad een stuk ruiger dan onze eigen kust. Mooie fotografie, de korte sluitertijd geeft het water iets magisch!

Joris-Dijkema
Door

Joris-Dijkema

op 22 May 2019

Dank je Arno, zeker mooie kusten daar!

Reactie plaatsen