Workshop High Speed Fotografie
Koekje erbij?
Workshop High Speed Fotografie

Workshop Explosieve High Speed Fotografie

Spectaculaire Workshop voor Nederland & België!

Ontdek de voordelen

Fotografeer de verborgen schoonheid van explosies!

High Speed photography explosief schieten

Echt explosief

Fotogenieke onderwerpen zoals kerstballen die met hoge snelheid worden afgeschoten, stoepkrijt dat stuift en blikjes die we schudden voor gebruik...

High speed fotografie timing flitsers

Bewuste timing

Foto's van momenten die normaal aan onze waarneming voorbijgaan, artistieke vormen en ruimte voor creativiteit.

High Speed fotografie uitzonderlijke foto's garantie

Explosieve fotogarantie

De Workshop is zo opgezet dat een kleine groep fotograferen tegelijk! kan fotograferen, zo ben je zeker van buitengewone beelden!

Is de Workshop High Speed Fotografie wat voor jou?

 • De Workshop High Speed Fotografie is geschikt voor:

  Hobbyfotografen/amateurs, gevorderden, professionals & studenten van een vakopleiding Fotografie die eens een keer wat anders willen en met unieke foto's huiswaarts willen keren. Voor crazy minded

 • Je hoeft zeker geen goede fotograaf te zijn, het is wel praktisch als je op je eigen camera zelf diafragma, sluitertijd en ISO kan instellen en weet hoe je scherpstelt. That's it. Met high speed fotografie zelf hoef je echt geen ervaring te hebben, aan het begin van de Workshop wordt uitgelegd welke instellingen je het beste kan kiezen.

 • Je vindt bijzondere foto's belangrijker dan een luxe locatie. De locatie is 'basic' zodat we ons niet druk hoeven te maken om scherven of spetters. En Kijk & Zie Fotoschool ruimt de troep op ;-)

High Speed Photography Workshop Kerstballen
Aanbeveling workshop high speed Mieke
Ik heb een leuke workshop Highspeed fotografie gevolgd bij Joris. Hij vliegt van links naar rechts om alles te installeren voor een geslaagd resultaat. In een gezellige ongedwongen sfeer met humor en tevens goede uitleg heb ik een leuke middag gehad en ben tevreden en met mooie foto’s naar huis gegaan!

Mieke de Graaf

Bekijk de beste foto's van de Workshop...

High Speed fotografie Kerstballen schieten gevuld

Fotografeer exploderende kerstballen 

Kerstballen met kleurrijke vulling worden met hoge snelheid afgeschoten. De scherven, het stof, de vulling en de kleuren zorgen voor bijzonder fotogenieke beelden. 

High Speed Fotografie Workshop exploderend stoepkrijt

De charme van stuivend stoepkrijt

Ontdek de schoonheid van stuivend stoepkrijt dat sfeervol wordt verlicht... Een enorme stofwolk en de brokstukken geven veel pit aan de foto's. 

High Speed blikje Cassis Workshop

Lanceer blikjes, schudden voor gebruik!

Blikjes zorgen voor gave momenten. Het schudden zorgt voor extra druk, door de kogel wordt het blikje spuitend gelanceerd. En hoewel de timing heel bewust regelen blijft elk beeld uniek.Kerstballen gevuld en sfeervol verlicht Workshop high speed
High speed photography workshop gevulde kerstballen
Workshop Actie spectaculair high speed
Spuitende blikjes fris high Speed
Radler Blikje Explosief High Speed fotografie

Het enige wat je nodig hebt voor de Workshop...

Workshop High Speed fotografie wat heb je nodig?
 • Digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera waarmee je handmatig een lange sluitertijd, diafragma en ISO kunt instellen. Een snelle camera is geen enkel voordeel, we gaan juist met een langere sluitertijd werken!
 • Qua lens is het volgende aan te raden. Heb je een 'cropcamera' dan is bijvoorbeeld een zoomlens tot 135 mm al goed (wat meer bereik is ook goed maar niet per se nodig). Voor een 'fullframe' camera is een lens tot zo'n 200 mm aan te raden. Je hoeft hoeft zeker geen professionele lens te hebben.
 • Een statief is echt noodzakelijk voor de Workshop.
 • Voor de rest van de apparatuur wordt gezorgd, je hoeft geen flitser te hebben.
 • Een goedkope draadontspanner (afstandsbediening met draad) is handig, maar zonder draadontspanner kan je ook prima meedoen met de workshop (na aanmelding volgt een tip). Op je foto's heeft het geen enkele invloed.
Workshop High Speed Fotografie review België
Het was een heel leuke Workshop. De afstand had ik er zeker voor over!

Jochen Cleenewerck - Kortrijk (België)

Veiligheid & aansprakelijkheid

Tijdens deze Workshop wordt met een luchtbuks geschoten op de onderwerpen die wij fotograferen (zoals gevulde kerstballen, stoepkrijt, blikjes enz). Deelname is op eigen risico. Het is niet uitgesloten dat een scherfje een camera zou kunnen raken. Kijk & Zie Fotoschool kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade, hoewel er echt nog nóóit schade is ontstaan. Wil je je objectief beschermen, gebruik dan een UV-filter (zelf meebrengen). Zoals eerder aangegeven hoeven wij door de gebruikte strategie niet naar de explosies te kijken. Het gebruik van een veiligheidsbril is tijdens de Workshop kosteloos. 

High Speed fotografie reflectie Schieten kerstbal

Resultaatgericht 

 • We zullen de explosies niet missen door de juiste timing. 
 • We gaan invloed uitoefenen op de fase waarin wij de explosies fotograferen. 
 • We stellen scherp zonder naar de explosie te hoeven kijken (veiligheid). 
 • Na de knal blijft het elke keer een bijzonder ervaring om de foto op jouw camera te zien!

Planning, beschikbaarheid & locatie 2018

Let op, het aantal Workshops per jaar en de plaatsen zijn beperkt!


Locatie

Geldermalsen is centraal in het land gelegen. De exacte locatie wordt nader bekend gemaakt. De locatie is alleen bereikbaar met een vlizotrap (max. belasting 120 kg). Het is niet eng of moeilijk, alleen voor minder validen is de locatie daarom helaas niet geschikt. 


Bereikbaarheid

Geldermalsen is centraal in het land gelegen en is binnen 30 minuten te bereiken vanaf onder meer Utrecht, Den Bosch, Hilversum en Gorinchem en binnen 45-60 minuten vanaf onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Breda, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Dordrecht, Amersfoort, Leiden, Lelystad en Almere. 


Algemene voorwaarden
Voor alle Cursussen/Workshops gelden de algemene voorwaarden van Kijk & Zie Fotoschool.