Video Aspect Ratio: 16:9

Kijk & Zie Academy - VIP Begeleidingsprogramma

Maak krachtige, creatieve foto's door stap-voor-stap uitleg, 400+ duidelijke videolessen, blijf actief door maandelijkse inspiratie-opdrachten, persoonlijke feedbackvideo's en deel foto's in de actieve Community

Ontdek de voordelen

VIP Begeleidingsprogramma

Alle online fotografie cursussen, maandelijkse inspiratie & feedback en actieve Community

Maak krachtige, creatieve foto's door stap-voor-stap uitleg, 400+ duidelijke videolessen, blijf actief door maandelijkse inspiratie-opdrachten, persoonlijke feedbackvideo's en deel foto's in de actieve Community

Ontdek de voordelen
Eigenaar en docent Joris Dijkema

400+ duidelijke video's

Alle bestaande + nieuwe online fotografie cursussen + unieke Real-time Praktijkvideo's: 100% meekijken met mijn camera

Persoonlijke videolessen

Joris/foto's in beeld, geen lezen

24/7 Toegang

Toegang wanneer je maar wil

Maandelijkse Foto-opdracht

Samen, tegelijk actief & geïnspireerd, voorkom dat je te weinig doet (niet verplicht)

Maandelijkse Feedback Video's

Elke maand bespreek ik een selectie foto's van cursisten in een video

Toegang actieve community

Deel foto's, help & inspireer elkaar (geen facebook). Doe het niet meer alleen

Fulltime fotografiedocent

Duidelijke taal & ambitieus

Prijswinnende fotografie

Prijzen/nominaties in wedstrijden

Eigen tempo, eigen tijd

Leer flexibel & fris op

Gun jezelf begeleiding & investeer in je ontwikkeling

Samen met iemand die jouw pad al heeft bewandeld... die zijn pad als jurist verliet voor een niet te negeren droom... en samen met andere liefhebbers

Maak krachtige composities: kunst van het kijken

Ga aan de slag met de compositietips uit Compositiekracht (16 inspirerende video's over anders kijken) en de andere opdrachten en deel resultaten in de actieve Kijk & Zie Community. Kijken is direct inspirerend, voelt licht aan en wekt enthousiasme op waardoor je door wil gaan

Online Fotografie Cursus "Van Automatische Stand naar Resultaat": 50 duidelijke stap-voor-stap video's van Joris. Maak krachtige & creatieve foto's


 • 9 jaar fulltime ervaring als fotografiedocent heb ik vertaald naar 50 heel duidelijke stap-voor-stap video's. Makkelijk terug te kijken.
 • Voorbeeldfoto's, pijlen, instellingen terwijl ik in beeld ben & prettige taal.
 • Of je nu hoger of lager opgeleid bent, mensen vinden het gewoon fijn om te weten wát je nu wannéér doet.
 • De stap-voor-stap-opbouw is dan ook heel belangrijk
 • Test je kennis met een quiz per hoofdstuk

Je heldere en rustige uitleg is geweldig en online kun je de uitleg zo vaak terugkijken als je maar wilt. Met je camera erbij meteen de uitleg of opdracht toepassen is super fijn. Mijn foto's zijn echt verbeterd.

Rogier Balk

Maak prachtige, creatieve onscherpe achtergronden

Foto's zijn snel te druk, te rommelig, er is te veel te zien. Breng door mooie onscherpe achtergronden veel meer rust in je foto's, je onderwerp komt echt los van de achtergrond, creëer diepte.

5000+ mensen speelden met creatieve onscherpte in duidelijke 4 stappen

Ja, ik wil me ontwikkelen

Of zoals deze sfeerfoto

Cursist Hilda van Cuijlenburg stopte ook met de automatische stand, ze maakte deze sfeervolle detailfoto door de praktische stappen te volgen.

Leer hoe alles scherp wordt, zoals bij landschapsfotografie

Maak sfeerfoto's van (ruige) landschappen die helemaal scherp worden

Voorkom frustratie door onscherpe foto's

Leer voor altijd goed scherpstellen en maak een eind aan onscherpe foto's door de automatische stand, zoals deze foto van een cursist. Zonde van de momenten of de mooie reizen die je maakt. En voorkom foto's die wel scherp zijn maar niet op de plaats waar jij dat wil.

Maak pure kinderfoto's & portretten

De afgelopen 4 jaar merkte ik dat de meeste cursisten het liefst op een spontane manier kinderen of mensen fotograferen. Leg bijzondere momenten nu vast, voor ze voorbij zijn.

Hilda was totaal onervaren en maakte deze foto van haar kleindochter

Ze kwam binnen op een cursus bij mij, paste mijn compositietip toe en maakte deze foto van haar kleindochter. Maak zelf ook sterke beelden.

Ik ben trots op de foto die ik maakte van mijn kleindochter, de compositie van deze foto is echt goed. Mijn andere vraag was: 'hoe maak ik goede foto's van bewegingsmomenten, bijvoorbeeld foto's van mijn kleinkinderen in actie?'. Het lukt me nu, dit kwam zeker door de goede uitleg.

Hilda Klip

Kopieer mijn 4 stappen & maak ook gave Actiefoto's

Spelende kinderen

Cursist Leoniek Huisman was afhankelijk van de automatische stand en leerde net als 850+ andere mensen in een van mijn cursussen de 4 stappen voor actiefoto's. Je krijgt nu heel duidelijke uitleg in de Kijk & Zie Academy (ontdek verderop ook meer over mijn Kijk & Zie 4-Stappenplan).

Ik heb echt heel veel geleerd door de duidelijke uitleg. Wel of geen mooie wazige achtergronden maken. Ik kan nu ook meer kanten op met mijn lens. Mijn actiefoto's krijg ik mooi scherp! Dat lukte me voorheen nooit!! Ik ben echt super blij met de resultaten en wil me nu verder ontwikkelen!

Leoniek Huisman

Sporters in actie

Resultaat van cursist Maja Smithuis. Je krijgt mijn 'gouden geheugensteun' voor actiefotografie waardoor je echt veel makkelijker de belangrijkste instelling voor snelle momenten kiest. Werkt ook voor kinderen of dieren.

Dieren op snelheid

Els van den Burger volgde ook een cursus bij mij, nam de stappen over die ik voor deed en fotografeerde direct haar hond in de natuur. Los van de grond...

Meer actiefoto's van onervaren cursisten

honden actiefotografie

Resultaat van cursist Helma van der Hamsvoord

Het enige wat je nodig hebt

 • Digitale spiegelreflexcamera (beginnersmodellen ook zijn prima; eenvoudiger te bedienen)
 • Systeemcamera
 • Compactcamera (diafragma, sluitertijd & ISO moeten je kunnen instellen). Dit geldt tegenwoordig voor meer dan 99% van de compactcamera's. 
 • Nieuwsgierigheid. Je wil je zelf graag ontwikkelen, je wil meer uit jezelf en je foto's halen en geïnspireerd blijven. 
 1. Het VIP Programma is helaas niet geschikt voor smartphones. Ik heb een keuze gemaakt wil me hiermee richten op mensen die zich met een camera goed willen ontwikkelen. 

Begrijp & regel de belichting

Hoe werkt de belichting van jouw camera? Hoe maak je zelf een lichtere of meer donkere foto met je camera-instellingen? Welke stand gebruik je wanneer?


VIP-lid Christel Meertens over de uitleg in de videocursussen, inspiratie & Maandelijkse Foto Feedback Video

Maandelijkse Foto Opdracht & Maandelijkse Feedback Video's

 • Maandelijks kan je samen tegelijk met andere aan de slag met een Foto-Opdracht. In het begin was dit er nog niet, het inspireert veel meer en leidt elke maand tot honderden reacties
 • Resultaten & feedback delen we met elkaar in de Community.
 • Ook bespreek ik maandelijks een selectie foto's van cursisten in een feedbackvideo. Wat gaat goed en wat kan beter? Deze video's komen in de Academy.
 • Zo blijf je geïnspireerd, actief en is het persoonlijk en niet enkel een online fotografiecursus. Samen = meer resultaat dan alleen
 • Dagelijks worden er ook veel foto's geplaatst door leden die los staan van de maandopdracht. Je bent actief op jouw momenten

null

Ja, ik wil me ontwikkelen

Dantiëlle was onervaren en maakte deze sfeervolle close-up

Ik heb op mijn eigen tempo veel kennis op kunnen doen. Het mooie daarvan is dat ik duidelijk verschil zie tussen mijn foto's van voor, tijdens het traject. Ik ben bewuster van compositie, kleurgebruik en instellingen en de automatische stand is duidelijk verleden tijd! 

Dantiëlle van Dam

Uniek Kijk & Zie 4-Stappenplan (2 video's + overzicht op 1 A4)
t.w.v. 50 euro


Kopieer mijn 4 stappen. Of het nu gaat om creatieve onscherpe achtergronden, van natuur, je kinderen, dieren, andere onderwerpen of juist actiefotografie. De afgelopen 9 jaar gaf ik 5000+ onervaren mensen (zeker ook niet-technische mensen) duidelijke stappen om snel resultaat te halen, niet alleen algemene uitleg over diafragma, sluitertijd of ISO.

Ik merkte dat mensen willen weten wát je nu wannéér moet doen. Je krijgt ook mijn "gouden geheugensteun" zodat jij de belangrijkste instelling voor actiefotografie makkelijk onthoudt (het is maar 1 getal). Snelle resultaten door duidelijke uitleg en een plan dat op één A4 past en zelfs mee te nemen is, uniek! 

Uniek Kijk & Zie 4-Stappenplan (2 video's + overzicht op 1 A4)

t.w.v. 50 euro

Kopieer mijn 4 stappen. Geschikt voor natuur, je kinderen, dieren, actiefotografie en meer. Weet wát je nu wannéér moet doen


Je krijgt ook mijn "gouden geheugensteun" voor actiefoto's (1 getal onthouden). Dit is het duidelijkste plan voor beginners met het snelste resultaat. Past op één A4 en is zelfs mee te nemen. 5000+ mensen pasten de stappen toe.

Tijdelijk gelden deze waardevolle Bonussen

Online Fotografie Cursus Sfeervolle Macro & Closeup Fotografie: 42 video's - t.w.v. 117 euro


Hoe je sfeer creëert. licht, instellingen, compositie, voorbeelden van mij/cursisten en meer! Ook dit is inbegrepen :)

Camera Handleiding Video's per merk t.w.v. 50 euro

Canon, Nikon, Sony, Olympus, Fujifilm & Panasonic

Extra duidelijke video's waarin ik per cameramerk uitleg over wat je in het menu doet, welke standen je gebruikt en de juiste instellingen. Kijk mee met mijn scherm :)


null

BONUSVIDEO: 50x Macro & Closeup Fotobespreking door Joris (56 minuten) t.w.v. 30 euro


Joris bespreekt in een Bonusvideo van 56 minuten: 50 extra foto's van cursisten/zichzelf. Sfeer, compositie, instellingen & meer.

Online Fotografiecursus Fotobewerking: "Natuurlijk Lightroom": 47 video's t.w.v. 150 euro 

Dit is een complete cursus Adobe Lightroom waarin ik in 47 duidelijke video's leer hoe Lightroom werkt, hoe je foto's heel handig ordent en hoe je tot realistische resultaten komt. Je ziet ook alles wat ik zelf precies doe want ik deel telkens mijn scherm met jou


Complimenten voor de heldere uitleg over Lightroom.
Michel Strik

Cursus Kustfotografie: Stroming & Verstilling

69 video's, waarvan 15 unieke REAL-TIME PRAKTIJKVIDEO'S
t.w.v. 197 euro


Word creatief met water. Fotografeer een waterval of een zee die 'stroomt' of leg juist die vredige verstilling vast. 


Zoeker opgenomen in Frankrijk & Nederland


 Nu ook met nieuwe Real-time Praktijkvideo's.  Jij ziet álles wat ik zie en doe met mijn camera  . Stap-voor-stap leg ik niet alleen uit wat ik doe met een microfoon. Jij ziet élke aanpassing en de invloed op mijn foto. ISO, diafragma, sluitertijd, scherpstellen, gebruik van filters. Alles. Uniek voor Nederland & België!


Zie de belichting direct veranderen als ik instellingen wijzig!


Alles zien als ik een foto check terwijl ik de uitleg inspreek. En ik ben hier nog niet mee klaar!

Cursisten over de nieuwe Real-time Praktijkvideo's

null


null

null


null

null

Wilma Klerken


null

Online Fotografiecursus Landschapsfotografie: 50+ Video's t.w.v. € 150

Licht, Sfeer & Compositie


Bekijk de video hierboven. Maak krachtige, sfeervolle landschapsfoto's. 49 video's. Opdrachten, instellingen, compositie, licht, sfeer, technieken, inspiratie, lastige lichtsituaties belichten & meer.


null

Met de nieuwe video's in deze cursus kijk je helemaal met mij mee terwijl ik in het landschap alles stap voor stap voor doe. Je ziet mijn zoeker + LIVE ingesproken uitleg!

Toegang tot de actieve Kijk & Zie Community t.w.v. 100 euro

Krijg met een persoonlijk account gratis toegang tot de Kijk & Zie Community waar dagelijks veel activiteit is (in het begin was dit nog niet zo; het is géén facebookgroep). Inspireer & help elkaar, samen tegelijk aan de slag met de Maandopdrachten, krijg feedback. Of ontmoet elkaar tijdens meetings.

BONUSVIDEO - Creatief met beweging t.w.v. 25 euro

"Motion creates emotion". Breng emotie over door je foto's te laten bewegen (dit is geen fotobewerking), deze foto is van cursist Pieternella van de Bijl - de Jong. Ook zij was onervaren. Kopieer de instellingen en word creatiever.

BONUSVIDEO - Splashfotografie Startup - t.w.v. 25 euro

Cursist Esther Sprangers was volledig onervaren, volgde de stappen voor actiefoto's en maakte zelf deze creatieve splashfoto. Ontdek in de Academy nu hoe jij dit doet, kies gewoon dezelfde instellingen. Het kan ook met de standaardlens :)

Door de duidelijke uitleg van Joris is het me gelukt om een splashfoto te maken. Daarvoor wist ik echt niet hoe ik dit moest doen. En als het dan ook nog zo lukt dat elke druppel bevroren is, dan kun je daar alleen maar ontzettend enthousiast van worden en zorgt het voor nog meer motivatie om door te gaan!

Esther Sprangers

Ja, ik wil me ontwikkelen

Van jurist naar fotografiedocent en mijn eigen fotoschool. Het was de beslissing van mijn leven...Voordat ik met fotografie startte zag ik op tegen de techniek en twijfelde of ik het wel kon. Ik stelde het jaren uit. Ik ben juist een gevoelsmens en heb van nature niet veel gevoel voor techniek.


Joris Dijkema (1983) is mijn naam. Ik ben je fotografiedocent en eigenaar van Kijk & Zie Fotoschool.


Jaren stelde ik leren fotograferen uit, achteraf heel jammer! Ik besloot toch een workshop te volgen en ik maakte een toevalstreffer. Ik maakte daar een foto van 2 libellen die me zo raakte dat ik door wilde gaan. 


Ik volgde daarna nog een dagworkshop, maar ik liep verloren rond en ik kreeg geen duidelijke uitleg over wát ik nu wannéér moest doen. De foto's waren teleurstellend en feedback was er niet. Vaak had ik ook het gevoel dat ik een andere taal sprak dan de workshopleider. Het bleef ook niet hangen, ik vergat het weer.


Ik heb daarna een lange tijd zelf uitgezocht hoe mijn camera werkte. Dit was niet erg inspirerend en ik vond het lastig er grip op te krijgen. Achteraf vind ik dat ik veel beter meteen een duidelijke traject had moeten volgen om te leren wat je doet in verschillende situaties


Alleen ik was eigenwijs. Ik kocht wel dure apparatuur (deed ook maar wat) maar ik investeerde niet echt in mezelf. Het had allemaal veel sneller en leuker gekund maar ik koos er niet voor.


In 2012 nam ik voor goed afscheid als jurist op een advocatenkantoor. Ik besloot mijn hart te volgen: fulltime met de begeleiding en inspiratie van mensen bezig zijn in de fotografie. Ik doe geen enkele fotoshoot of opdracht meer, geen winkel, niets erbij. Alleen cursussen & workshops.


Angstig was ik in het begin zeker, maar ook vastberaden. Ik merkte aan alles dat mensen niet in mijn plannen geloofden, maar ik wel. Ik voelde dat er mensen zijn die mijn uitleg zouden waarderen. Op mijn manier wilde ik het doen.Ik nam mijn ontwikkeling nu wel serieus en ik volgde veel workshops, cursussen online en offline om me sneller te ontwikkelen. Dit is de beste beslissing ooit geweest, anders was ik nu niet zo gegroeid als fotograaf en als ondernemer. Waarom de moeilijke, taaie weg bewandelen als ik mezelf hulp van anderen kon gunnen? 


Oktober 2018 was een bijzonder moment. Ik lanceerde mijn eerste online fotocursus en ik had direct 95 mensen die meededen. 


Toch merk dat ik eigenlijk warmer word van een manier waarop ik je nog beter kan helpen. Een manier waarop ik jou meer kan blijven inspireren met uitbreidingen, foto's met elkaar bespreken voor feedback, nieuwe video's, 


Dit is het VIP Begeleidingsprogramma en dat is wat ik verder wil ontwikkelen, hierbij heb ik het gevoel mensen beter te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling! En het is heel laagdrempelig om in te stappen en te ervaren hoe ik werk terwijl je jij meteen toegang krijgt tot alle online fotografie cursussen


Juist omdat ik van nature geen technische man ben, waarderen cursisten de duidelijke taal waar ik om bekend sta. Ik ben nogal kritisch op mijn werk en daar doe jij je voordeel mee.


In (inter)nationale fotowedstrijden won ik inmiddels diverse prijzen & nominaties, bekijk ze hieronder. 

Over Joris Dijkema fotografiedocent

 1. Voordat ik met fotografie startte zag ik op tegen de techniek en twijfelde of ik het wel kon
 2. Jaren stelde ik leren fotograferen uit terwijl ik ergens wel voelde dat ik het graag wilde. Achteraf jammer! 
 3. Ik besloot toch een losse dagworkshop te volgen, de 1e was op zich wel een leuke dag (ik maakte een foto die me raakte van 2 parende libellen) maar ik wist niet wat ik deed en ik was de tips ook zo weer vergeten. Een toevalstreffer was het.
 4. Op een 2e workshop liep ik verloren rond en kreeg geen duidelijke uitleg over wat ik nu wanneer moest doen. Ik deed maar wat. 
 5. De foto's waren teleurstellend en feedback was er niet. 
 6. Vaak had ik ook het gevoel dat ik een andere taal sprak dan de workshopleider.
 7. Ik heb daarna een lange tijd alles zelf uitgezocht hoe mijn camera werkte. Dit was niet erg inspirerend en taai.
 8. Achteraf vind ik dat ik veel beter meteen in mezelf had moeten investeren maar ik koos er niet voor. Ik was eigenwijs
 9. Ik investeerde vooral in mooie apparatuur (ik kocht ook maar wat) in plaats van in mezelf, zoals ik om me heen ook veel zie. Het had allemaal veel sneller en leuker gekund maar ik koos er niet voor.
 • In 2012 nam ik voor goed afscheid als jurist op een advocatenkantoor. 
 • Ik besloot mijn hart te volgen: fulltime mensen leren fotograferen.
 • Niemand geloofde in mijn plannen maar ik voelde dat ik dit wilde (ook al was ik zeker angstig in het begin), ik wilde het op mijn manier doen en ik voelde dat mensen mijn uitleg zouden waarderen
 • Nu nam ik mijn ontwikkeling wel serieus. Ik volgde ik online en offline cursussen.
 • Ik gunde mezelf hulp in plaats van de taaie weg en zo kon ik me ook veel sneller beter fotograferen.  Ik wilde zien wat andere docenten deden en wat wel en niet werkt. 
 • In oktober 2018 lanceerde ik mijn 1e online cursus, direct meldden 95 mensen zich aan. 3 jaar fulltime ervaring heb ik toen online gebundeld.
 • Toch voel ik dat ik warmer word van een manier waarop ik je nog beter kan helpen, kan blijven inspireren, waar we elkaar feedback geven, nieuwe cursussen ga toevoegen en meer.
 • Ik voel me enthousiast om Kijk & Zie Academy te introduceren! Dit is wat ik wil blijven ontwikkelen. 
 • Het is heel laagdrempelig om in te stappen en zelf te ervaren terwijl je direct toegang krijgt tot alle online fotografiecursussen (en uitbreidingen). 
 • Juist omdat ik van nature geen technische man ben, waarderen cursisten de duidelijke taal waar ik om bekend sta. Ik ben nogal kritisch op mijn werk en daar doe jij je voordeel mee.
 • In (inter)nationale fotowedstrijden won ik inmiddels diverse prijzen & nominaties, bekijk er hieronder enkele. 

Enkele van mijn prijzen & nominaties in (inter)nationale fotowedstrijden

Door me aan te sluiten bij de Kijk & Zie fotoschool van Joris Dijkema is er een nieuwe wereld voor me opengegaan. In de community omgeving kan je je foto’s aan anderen tonen en die van anderen zien, op die manier kan je feedback op elkaars foto’s geven en dus ook bijleren van elkaar en van Joris. De cursus Sfeervolle Macro & Closeup fotografie heb ik gevolgd en ik ben verrast wat ik nu allemaal kan fotograferen, niet gewoon fotograferen maar fotograferen met detail en oog voor compositie. Dank je wel Joris!! Zeker een aanrader!
Christel Meertens

Nog even op een rijtje wat jij nu allemaal krijgt :)

 • Maandelijkse Inspiratie-opdracht: blijf samen actief & geïnspireerd en deel foto's met elkaar - t.w.v. 50 euro 
 • Maandelijkse Foto Feedback Video's. Elke maand bespreek ik een selectie foto's van cursisten in een video - t.w.v. 50 euro

 • Van Automatische Stand naar Resultaat: 50 duidelijke video's. Foto's van instellingen, fotobesprekingen, pijlen, doordachte opbouw, duidelijkheid :) - t.w.v. 150 euro. 
 • Kijk & Zie 4-Stappenplan (2 video's & duidelijk overzicht). Kopieer mijn stappen + "gouden geheugensteun" voor actiefotografie. Uniek is dat het plan op 1 A4 past, het duidelijke plan voor beginners met snelle resultaten. Zelfs mee te nemen. t.w.v. 50 euro

 • Compositiekracht. 16 video's over anders kijken voor krachtige foto's t.w.v. 37 euro.

 • Met je persoonlijke account krijg je toegang tot de online leeromgeving waar je alles vindt 
 • Direct toegang, je leert in je eigen tempo en kan aan de slag wanneer jij wil (pc, tablet, smartphone)

Je krijgt nu ook toegang tot alles hieronder:


 • Sfeervolle Macro & Closeup Foto's: 42 video's. Instellingen, materiaal, details, sfeer, licht, compositie t.w.v. 117 euro


 • Camera Handleiding Video's per merk: kijk mee met mijn scherm. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Fujifilm & Panasonic t.w.v. 50 euro. 

 • "Natuurlijk Lightroom". Leer in een complete videocursus hoe ik foto's op een natuurlijke manier bewerk en de fouten van camera's en lenzen oplos (47 hands on video's waarin ik mijn scherm deel) t.w.v. 150 euro

 • Toegang tot de actieve Kijk & Zie Community, deel foto's & help en inspireer elkaar t.w.v. 100 euro

 • Landschapsfotografie Licht, Sfeer & Compositie: 49 video's. Opdrachten, instellingen, materiaal, lastige lichtsituaties onder controle, sfeer, compositie. t.w.v. € 150. Ook met Real-time praktijkvideo's: je kijkt daarin 100% mee met mijn camera + LIVE Ingesproken uitleg.

 • Kustfotografie: Stroming & Verstilling. 69 video's waarvan 15 unieke Real-time Praktijkvideo'sWord creatief met water - t.w.v. 197 euro.

 • Bonusvideo Creatief met Beweging t.w.v. 25 euro
 • Bonusvideo Splashfotografie t.w.v. 25 euro

  Totale waarde:
 • 1151 euro 

Tijdelijk een bijzonder waardevol aanbod

Normaal € 197,-voor een heel jaar
Actieprijs: slechts € 147 voor een heel jaar (betaling in 12x 12.25 per maand)

VIP Begeleidingsprogramma

 • Direct toegang tot alle video's voor een betaalbare investering
 • Tijdelijk €50 korting
 • Onbeperkt toegang tot de actieve Foto Community
 • 14-dagen-niet-goed-geld-terug. 100% garantie zonder voorwaarden. Ervaar het op mijn risico

lange-sluitertijden


null

Kees Laurijsen volgde de Fotovakschool en zegt dit:


null

                                       

Veel gestelde vragen

Waar vind ik alle video's?

Na aanmelding krijg je met jouw persoonlijke account toegang tot de online leeromgeving waar je alle 400+ video's vindt

Blijft deze instapprijs ook mijn prijs als het later duurder wordt?

Ja, de prijs wordt nóóit verhoogd voor bestaande cursisten. 100% meegroeigarantie. Ook als het programma straks veel meer waard wordt betaal je nooit meer dan wat je nu investeert in jezelf

Voor welk niveau is het?

Voor zowel beginners als mensen met een basiskennis tot mensen die de Fotovakschool volgden. Beginners begeleid ik met duidelijke video's stap voor stap en mijn Kijk & Zie 4-Stappenplan. Mensen met basiskennis willen vaak creatiever worden, sterke composities maken, sfeer creëren met licht, foto's bewerken. Hier zijn uitgebreide cursussen voor.

Wat houdt de Maandelijkse Foto Opdracht in?

Maandelijks geef ik een thema en kan je tegelijk met de andere liefhebbers aan de slag met de opdracht. Uiterlijk op de laatste dag van de maand plaatsen we de foto's. Er zijn elke maand honderden reacties, mensen inspireren elkaar, geven en ontvangen feedback en heel belangrijk: je blijft zo actiever. Het is niet verplicht en je kan ook op elk moment jouw foto's plaatsen in de leeromgeving. Dagelijks komen hier ook reacties op.

Hoe werken de Maandelijkse Foto Feedback Video's?

Elke maand bespreek ik een selectie foto's van cursisten in een video. In het begin twijfelde ik of dit moest toezeggen maar ik heb hier wel voor gekozen. Zo blijf ik je motiveren en inspireren zodat je meer doet. Je leert ook van feedback op andermans foto's en het geeft nieuwe ideeën.

Is er een garantie?

Ja, binnen 14 dagen na je aanmelding. Je krijgt direct toegang tot alles

Krijg ik ook toegang tot nieuwe cursusvideo's?

Ja, VIP leden krijgen vanzelf toegang tot alles wat erbij komt qua cursussen, nieuwe video's, updates!

Kan ik mijn eigen tempo volgen?

Ja, je kan de video's in de leeromgeving (terug)kijken wanneer jij wil (pc, tablet en meeste smartphones). Je krijgt direct toegang tot alles, dus je kan je eigen tempo volgen. Ieder leert anders en heeft eigen voorkeuren.

Wat is een Real-time Praktijkvideo?

Dit zijn mijn nieuwste video's waarin ik mijn zoeker heb opgenomen en jij 100% ziet wat ik doe terwijl ik LIVE heb ingesproken wat ik doe en waarom.. Elke wijziging (bijvoorbeeld belichting of andere instellingen) zie jij ook direct. Deze video's zijn uniek in Nederland & België.

Wat maakt het VIP Begeleidingsprogramma (Academy) anders dan andere programma's?

Je krijgt direct toegang tot mijn totaalpakket voor een betaalbare investering, mijn 400+ video's, video's groeien mee met jouw niveau, het is een omgeving die zelf ook telkens wordt ontwikkeld met maandelijkse feedback video's van mij, ik sta bekend om duidelijke uitleg met stap voor stap opbouw, maandopdrachten inspireren en krijgen honderden reacties, nieuwe video's zijn inbegrepen, ik introduceerde unieke Real-time Praktijkvideo's in NL/BE, veel specifieke camerakennis, fotobesprekingen van mijn reizen, actieve Community waarin cursisten elkaar dagelijks helpen en motiveren. Fotografie is voor mij veel meer dan werk.